Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-03 20:52:29 |
Taas üks artikkel koolitoitlustamise kohta: Õpilased nõuavad ketšupit ning kirtsutavad maksa peale nina (Tartu Postimees, Martin Pau, 3.12.2008) | |
Gegegerda Abikokk 2008-12-04 15:35:27 |
Pille:
Hehe, piinlik tunnistada, aga ka mina olen maksakastest loobunud ja selle asemel ketšupit makaronidele peale pannud. No maks mulle lihtsalt ei maitse, pole midagi teha. Taas üks artikkel koolitoitlustamise kohta: Õpilased nõuavad ketšupit ning kirtsutavad maksa peale nina (Tartu Postimees, Martin Pau, 3.12.2008) www.gegegerda.blogspot.com |
|
Anu Abikokk 2008-12-04 16:52:00 |
Koolitoidu puhul on siiski kahjuks tavaline, et ketšupiga kogu söök üle valatakse. Andke andeks, kuid mina poleks küll suutnud neid pudruks keedetud makarone ilma ketšupita süüa. | |
Zoozi Abikokk 2008-12-04 21:38:39 |
Mina näiteks jääks oma lapse koolis nälga - jube, mis pakutakse. Aga poiss sööb ja kodus pirtsutab :( | |
Katarinka Kokaõpilane 2008-12-13 20:49:16 |
Minu 4-aastane poeg ka sööb just lasteaia toite hea meelega, aga kodus pirtsutab. Kusjuures nende lasteaias just sellised traditsioonilised söögid-kapsahautis, piimasupp jne. Mu ema on Viljandis lasteaias tööl, neil seal peenemad road a` la lasanjed ja kodujuustu-heeringavormid (huvitav missugune laps seda sööb). | |
Mati Kokaõpilane 2009-02-17 15:09:58 |
Meie lapsed söövad nii lasteaias kui ka kodus hästi. lasteaia toitudega aga ma üldjoontes rahul ei ole, kuna esiteks on olemas võrdlus 2 lasteaia vahel, ühes tegi medõde menüüsid ja olid tõesti vaheldusrikkad ja tervislikud, teises lasteaias võetakse aluseks näidismenüüd. Kokkuvõttes saavad lapsed liiga palju rafineeritud tooteid ja vähe hooajalist. eelmises lasteaias toodi ka igal hommikul rühma juurikaid, selles lasteaias enam mitte, kasvatajaid ei taha neid mänguasjade hulgast leida, samas aga ei sööda neid sööklas aja peale nii hea meelega, kui vabakäigul rühmas. tundub et kõik on suhtumise ja teadlikkuse küsimus, paljud lasteaia inimesed lihtsalt ei anna endale aru, et see on aeg kui lapse toitumisharjumused välja kujundatakse, väited, et lapsed tervislikku ei söö ei ole vettpidavad. igal juhul olen parema menüü eest võitlusse astunud, kuigi et siiani tulemuseta. näide sellest, et midagi on viltu on ka see, et meie lastel on aias käies kõhud kinni (ise arvan, et see liigse saia viga, kodus me poesaia ei osta ja ei söö) | |
Zoozi Abikokk 2009-04-14 10:34:43 |
Poisil täna lasteaias menüüs borshisalat!? :D Ei tea kas on tõesti selline salat olemas, pole kuulnud varem? | |
Aurora Abikokk 2009-04-15 14:44:44 |
Zoozi:
Ehk on see köögiviljavinegrett? Poisil täna lasteaias menüüs borshisalat!? :D Ei tea kas on tõesti selline salat olemas, pole kuulnud varem? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-17 17:59:03 |
EPL kirjutab: Eesti parim koolisöökla pakub ahjulõhet ja jogurtivahtu Tänavune Eesti parim koolisöökla on Kivi-Vigala põhikoolis Raplamaal. Tallinn selgitas välja ka parima toitlustusega lasteaia, milleks osutus Kelmiküla lasteaed. Kivi-Vigala koolile tõid auhinna ahjus küpsetatud lõhe ürdikastme ja keedukartulitega, hakkliha-riisi-oasupp ja jogurtivaht praetud kaerahelveste ja marjadega. Kooli kokk Rutt Rasva rääkis Päevaleht Online´ile, et populaarsed road on neil veel ka näiteks hautatud kanakoivad magushapus kastmes ahjukartulitega, köögiviljasupp sulatatud juustuga, riisipuder mustikasupiga, rukkileivavaht vahukoore ja astelpajumarjadega ning kama-mannavaht. Rasva sõnul tuleb neil hakkama saada 15 krooniga ühe lapse kohta toidukorra eest. “Ega iga päev priisata ei saa – ühel päeval on odavamad toidud, teisel päeval kallimad,” rääkis ta. Rasva sõnul on oluline iga kuu täpselt arvet pidada. “Seni oleme ilusti välja tulnud.” Kivi-Vigala koolis on kombeks, et esmaspäeviti valmistatakse tangainetest toite, teisipäevad ja reeded on suppide päralt ning kolmapäeviti ja neljapäeviti pakutakse ahju- ja hautatud praade. Finaali pääsesid lisaks võitjatele veel kuus kooli: Kõrveküla põhikool, Paikuse põhikool, Saku gümnaasium, Arte gümnaasium, Pae gümnaasium ja Õismäe kool. Kokkadel tuli kahe tunni jooksul valmistada nende koolis pakutav koolilõuna, kus oleksid sees nii supp, praad kui ka magustoit. Tervise arengu instituut korraldas parima koolisöökla konkurssi tänavu neljandat korda. Kelmiküla lapsed saavad igal hommikul puuvilja Tallinna parima toitlustusega koolieelse lasteasutuse tiitli pälvis tänavu Kelmiküla lasteaed, mille puhul hindas žürii tervislike toitude lastepärast serveerimist, eestimaise kauba eelistamist ning erinevate teemapäevade korraldamist. Lisaks pakutakse lastele igal hommikul värsket puuvilja või mahla. Teise koha pälvis lasteaedade arvestuses lastesõim Hellik, kus lastele pakutakse omavalmistatud jogurteid ja smuutisid ning põnevaid ja vaheldusrikkad roogasid - näiteks riisipudingut kõrvitsaga, vaarikariisi ja kaera-banaanismuutit. Erinevate võistluste auhindadeks on seal kommide ja muude maiustuste asemel hoopis porgandist ja kaalikast väljalõigatud medlid. Kolmanda koha saavutas Piiri lasteaed, kelle puhul avaldasid muljet vaheldusrikkad hommikusöögipudrud, lauda katvad lapsed ning kätepesemise tähtsustamine. Lisaks selgitas Tallinna haridusamet välja ka kümme kõige tervislikumat koolipuhvetit. Tunnustust pälvisid: Inglise kolledž - toitlustaja Neitsitorni Kohviku AS Pae gümnaasium - toitlustaja AS Tuleleek Õismäe humanitaargümnaasium - toitlustaja OÜ Bramos Tehnikagümnaasium - toitlustaja Koolitoitlustus OÜ Humanitaargümnaasium - AS Tuleleek Lasnamäe üldgümnaasium - toitlustaja AS Tuleleek 32. keskkool - toitlustaja Koolitoitlustus OÜ Ranniku gümnaasium - toitlustaja OÜ Bramos Läänemere gümnaasium - toitlustaja OÜ Bramos J. Westholmi gümnaasium - toitlustaja Fazer Amica Eesti AS | |
BirgitP Kokaõpilane 2010-02-13 16:34:00 |
Meie koolis on niimoodi, et toit tõstetakse kaussidega lauale ja siis kui juurde on vaja, siis saab minna küsima. Laua peal on koguaeg olemas ka piim ning leib ja mingi sepikulaadne asi (piima ja leiba ei ole ainult siis, kui meil on piimasupp, sest piimasupi juurde pakutakse alati banaani ja suitsuvorstileiba).
Mulle ei meeldi kooli see, et üsna tihti on magustoiduks mingi kisell ja mulle see kahjuks ei maitse. Samuti ei meeldi mulle leivavaht ja külm mannavaht.
Soolane söök on üsna okei, aga vahepeal on supid liiga lahjad (ei sisalda eriti liha ega köögivilju). Aga see on nõme, et kuna ma käin 10. klassis, siis on meie söögivahetund kõige viimane ja mõnikord on makaronid või kartulid supi sees pehmed ning siis ma jätan söögi söömata. Aa ja seda ka, et võiks olla rohkem kala ning samuti ei ütleks ära kanastki.
Söögid mida ma kooli veel ei söö, aga kodus söön, on kartulipuder, hakklihakaste ja ühepajatoit.
Piimasupilugu
See oli eelmise nädala neljapäev, kui meil oli koolis lõunasöögiks riisipiimasupp. Meile kirjutatakse sööklasse nädala menüü seinal oleva tahvli peale ning seal oli kirjas, et neljapäeval on piimasupp. Kõik muidugi lootsid, et makaronipiimasupp. Mina lootsin saada muidugi riisiga suppi. Ja siis kui söömine kätte jõudis, tulid kõik sööklasse ja oli kuulda kuidas üsna mitmest kohast tulid sellised nördinud häälega laused, et mhhhh, see on riisiga. Mul oli sisimas aga hea meel, et oli riisipiimasupp, mitte makaronipiimasupp ;). http://bikiplix.blogspot.com/ |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |