Alkohoolsed joogid (sh erinevad kokteiliretseptid)

Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-03-26 18:36:32
õlu+mahl teemaga meenus beer colors lounge nimeline koht tartus, kus pakutakse õllest ja tomatimahlast ja maitseainetest (mädarõigas oli vist) tehtud kokteili. umbes nagu bloody mary, aga viina asemel õllega.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-03-27 21:01:15
Ostsin omale meeltesegadushoos :) pudeli šerrit ja nüüd ei oska sellega midagi peale hakata.
Kokandussõnastik:
Šerri ehk heres on kuldne vürtsikas kange andaluusia aperitiivvein, st kuiv kangestatud viinamarja-dessertvein. Kuiva šerrit võib kasutada hiina retseptides riisiveini asemel või jaapani retseptides sake asemel.
Aga minu oma on igatahes punane ja hirmus magus, niisama juua hästi ei taha. Kas kellelgil on ideid, kuidas seda tarvitada? Näiteks kokteilides või ka mõne toidu sisse maitseks.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Vandiste
Postitusi: 769
Abikokk
2008-03-27 21:41:13
Imetava emana ei saa ega taha alkoholi tarbida. Ise eelistaksin juua sidrunimõdu (ühes "Pereköögi" retseptiraamatus toodud retsepti järgi).
Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-03-28 04:13:15
Kuna ma tavaliselt šerrit ei joo ja mingil põhjusel meil pudel kodus oli, siis tegin lihale marinaadi, pooleks šerri ja granaatõuna mahl.
Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-03-28 09:54:17
oeh, kirjutasin šerridest pika jutu ja kõik õnnestus ekraanilt ära kaotada :( sõnaga, šerri on brändiga kangestatud vein. nagu veine ikka on šerrisidki mitut liiki, heledast ja kuivast (fino-tüüpi šerri ) tumeda ja magusani (viinamarjasordi järgi nimetatakse neid pedro ximenez ja moscatel, magusad on ka cream ja pale cream). kuivade üldnimi on generoso, magusate oma dulce. vahepeale jääb veel mitmesuguseid šerrisid, mida segatakse valmistamisel generoso'dest ja dulce'dest võivad olla nii kuivad kui magusad, värvilt merevaigustest tumedani (oloroso, amontadillo). see jutt on kõik siis hispaanias jereze piirkonnas valmistatavate šerride kohta. rusikareegel on, et mida heledama ja kuivema šerriga tegu, seda jahedamalt tuleb seda serveerida. fino't juuakse tapase ja mereandide juurde aperitiivina, segušerrisid sobib tarbida liharoogade juurde, magusaid dessertveinina magusroogade ja kookide kõrvale. kõik nad sobivad juustudega. šerri erinevaid kasutusvõimalusi leiab kindlasti hispaania köögi retseptidest, aga ajaloolistel põhjustel ka inglise köögi retseptidest. kodus on mul vaid retsepte vaid fino kasutamiseks, aga tiina, kui guugeldad näiteks "pedro ximenez recipe" leiad retsepte kookidest salatiteni :) lihtne jutt sellest põnevast joogist on siin, keerulisem siin.
Tiopepe
Postitusi: 20
Kokaõpilane
2008-03-28 12:40:47
šerrid on tõesti huvitavad ja väga head joogid. Tiina ostis vist Pedro Ximenezi šerri mis on tõesti väga magus. seda valmistatakse päikese käes kuivatatud viinamarjadest ehk siis pea-aegu rosinatest. ise olen pannud törtsu PX šerrit jäätise või mõne koogi peale. ka olen kasutanud seda trühvlite valmistamisel. Jerzes õnnestus saada elu parimat tapast, kus oli kasutatud PX: pollo al Pedro Ximénez con pi?ones y pasas (ehk siis kana PX-i, rosinate ja seedermänni seemnetega). proovisin ka ise seda kodus järgi teha, ei tulnud midagi nii hea. peab veel katsetama. šerridest lemmik on Fino, ehk siis kuiv šerri, mis külmana ideaalne tapaste kõrvale ja väga hea kaaslane ka kreemjate suppide juurde.
Mantragirl
Postitusi: 93
Kokaõpilane
2008-03-28 21:43:41
Mu tädi on kunagi teinud midagi mida ta kutsus küll veinitarretiseks, kuid mis olevat tegelikult tehtud šerrist ja õunamahlast. Väga maitsev oli... serveeris norra råkrem'iga ehk toorkreemiga (mis on põhimõtteliselt vahukoor munakollasega). Aga kahtlustan, et ta kasutas pigem sellist cooking-šerrit.
Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-03-29 11:40:28
tiina ise pole midagi vastanud selle kõige kohta :) cooking sherry on madalama kvaliteediga, kui joomiseks mõeldu. joogišerrit võib toidu sisse panna, vastupidi pole mõtet. aga kui tiinal on korralik jook, siis võiks ju pigem õppida seda nautima. samamoodi õpitav, nagu õllejoomine. minu šerrilemmik on croft original: mahe pale cream :P aga fino on ka väga hea.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-03-29 19:41:28
Kingadraakon:
tiina ise pole midagi vastanud selle kõige kohta :)
Tiina üritas vahepeal nami-nami sõltuvusest üle olla. Aga kaua ei õnnestunud :D Suur tänu nõuannete eest! Mul on jah Pedro Ximenez, see oli poes kõige odavam parasjagu :) Ilmselt teinekord magustoidu kõrvale võtaks küll topsikese, aga selle tempoga eriti kaugele arvatavasti ei jõua. Googeldamise peale oleks ju võinud isegi tulla. Igatahes sain palju häid ideid, eks ma jõudumööda proovin neid rakendada.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Katzkatz
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2008-04-15 16:22:12
Mojito on väga meelt mööda kokteilidest ja vana hea cosmopolitan ka. Rumm-koola tuleb samuti mõnikord ette. Suveõhtute lemmik on siider, asi mida kindlasti ei joo - õlu.

Kvaliteetmööbel parima hinnaga: [color=red]büroomööbel[/color] & [color=red]kontorimööbel[/co

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>