Alkohoolsed joogid (sh erinevad kokteiliretseptid)

Profa
Postitusi: 722
Abikokk
2008-08-12 02:02:33
Töötab ka selline variant - pane odav jook, näiteks mingi tagasihoidlik brändi ilusasse kristallkarahvini, keegi ei kärata et mis jama sa siin sisse joodad :) Aga nali naljaks, isiklik pimetesti kogemus on näiteks järgmine - kaks veini, kumbki serveerituna sarnastest pokaalidest. Seejärel paremaks tunnistatud vein samast pokaalist ja eelnevalt kaotanud vein massiivsest seest kullatud hobekarikast. Paremaks tunnistati eelnevalt sarnastest pokaalidest juues kaotaja vein :) Nii et olenevalt serveerimisest vahetasid veinid kohad :)

Profa köögipool

JM
Postitusi: 263
Abikokk
2008-08-12 18:28:12
Ma seda usun küll et veini maitse muutub oluliselt õhuga kokku puutudes ja nii, valesti serveeritud veini esimene lonks võib niimoodi küll hirmus peet tunduda. Miks neid punaseid veine nii agaralt klaasis ringi loksutatakse eksole. Mis selle asja eestikeelne nimetus muidu on kuhu vein pudeli ja klaasi vahepeal hingama valatakse, selline laia põhja ja kitsa kaelaga asi...? Aga Profa, ma arvan et need olid üldiselt sarnase leveliga veinid, millega sa testi tegid ja inimesed muidu ei saanud aru kui võtsid keskkonnamõjutuste järgi oma arvamuse. Kui ikka mingi jälkus karahvinis on siis olgu nii kullatud kui tahad, maitset see ära ei paranda :) Selle klaasivalikuga vist pigem sätitakse inimeste ootusi joogi suhtes. Viinapitsist vett juua oleks ootamatu, eksole. Aga näiteks Põltsamaa Kuldne on väikese serveeringuna küll suur hitt. Veiniklaasist veini pähe juues.. not so much.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Profa
Postitusi: 722
Abikokk
2008-08-14 18:47:02
Õige, veinid olid tõesti sarnase leveliga, hinnavahe oli vast 40 eek. Karikast juues võitis odavam vein kusjuures. Ei maksa alahinnata toidu ja joogi maitse tajumist silmadega. Seest kullatud karikas sillerdas jook lihtsalt nii võrratult, et sellest muutus ka maitse paremaks :) Samuti ei ole ma näiteks näinud last, kes keelduks toidust mille valmistamisel ta ise abiks on olnud. Üks tuttav pidi toolilt kukkuma kui nägi oma nelja-aastast poega kala söömas, mis oli kuum ja konte täis. Laps polnud ennem kunagi kala armastanud, mina aga kutsusin ta appi neid ette valmistama. Sööb siiani :) Nii et tundub et ka käe külge panek võib toidu maitsvamaks teha.

Profa köögipool

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-08-14 18:55:50
Ma ka natuke targutan veinide maitse teemadel, kuigi selles osas just eriline maitsekütt ei ole :) Gruusias juuakse veini pisikestest klaasidest, mitte pokaalidest. Ja enne klaase joodi veini savikaussidest. Sama saperavi maitses savikausist proovides hoopis teistmoodi, kui klaasist. Natuke happelisemana, või ma tegelikult ei oska seda maitsevahet kirjeldada. Aga seda, kuidas klaasi kuju, puhtus ja mis veel veini maitset muudavad, oskavad vast targemad kirjutada. Mul vaid teoreetilised teadmised ammuloetud artiklist :D

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-11-27 12:49:11
Kas oled Limpsija, Nullija, Pidev pidutseja või Napsutaja? Teada saab BIONEERI portaalist: Milline alkoholitarbija oled sina?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely100
Postitusi: 400
Abikokk
2008-11-27 13:17:48
Pille:
Kas oled Limpsija, Nullija, Pidev pidutseja või Napsutaja? Teada saab BIONEERI portaalist: Milline alkoholitarbija oled sina?
ei ole ükski neist...alkoholi tarbin korra kuu-kahe tagant ja siis mitu koksi, aga mitte päris purju ega mälukasse...hetkel käsil u 1,5 a sundkarsklus :D
Kika
Postitusi: 220
Abikokk
2008-11-27 13:43:16
Pille:
Kas oled Limpsija, Nullija, Pidev pidutseja või Napsutaja? Teada saab BIONEERI portaalist: Milline alkoholitarbija oled sina?
aastatega on pidevast pidutsejast on saanud limpsija :D kui sedagi, sest viimasel ajal joon alkoholi üsna harva.
Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2009-06-08 14:57:29
Andke mulle klaasike head veinuskat ja elu on ilus. Lemmikmaaks on Hispaania, lemmikpiirkonnaks Rioja ja marjadeks merlot ja tempranillo. Aeg ajalt tarbin ka karget kuiva Chardonnayd. Magusaid kihisejaid ei kannata ma üldse. No kohe kuidagi ei meeldi magusad joogid. Et siis kui veini käepärast ei ole, siis võib ka klaasike head konjakit kohvi kõrvale või pidudel campari. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Beermachine
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2009-07-02 15:58:11
aga mulle meeldib ÕLU http://www.beermachines.ee/
Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2009-11-10 15:45:28
Sellest nädalast algas esimene alkoholi liigtarbimise ennetamise kampaania Eestis. Selleks puhuks on tehtud ka kalkulaator, kus saab välja arvutada seda, mitu alkoholiühikut keegi jõi, kas ja kui kahjulik on see kogus tervisele ja pidada pikema aja jooksul alko-päevikut: http://www.alkoinfo.ee/kalkulaator/

http://www.perenaine.ee/

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>