Ssille Kokaõpilane 2008-11-03 21:02:52 |
Aitäh, Tiina, aga nüüd mul tekib uus küsimus. Kas need praetud lihakuubikud tuleb sinna tihedalt kokku suruda ja teine taignatükk ka kõvasti peale, et ei tekiks suuri õhuvahesid? Kui lihtsalt vabalt kuubikud sinna panna ja taigna kergelt peale, kas siis ei või juhtuda, et leiva lõikamisel ei ole täidis leivaga seotud, vaid jääb keskele eraldi või kerkib tainas lihatükkide vahele, nii et lihatükid jäävad leiva külge? | |
Kuts Kokaõpilane 2008-11-14 17:50:32 |
tegin esimest korda elus leiba :) kolmapäevasest Annely Maksani leivakoolitusest oli kõvasti abi ja juuretiski tema käest saadud. Sisse panin lina- ja päevalilleseemneid. | |
Fre Abikokk 2008-11-14 20:26:21 |
Liiseli:
Jätkan ikka oma jauramist - mis juhtub siis kui leib "üle kerkib" - st liiga kauaks kerkima jääb? Langeb kokku tagasi? Küsin sellepärast, et meil on väga pikk kerkimisaeg (üle öö) ja tulemus suht tihke. Äkki vajub kokku tagasi? Fre:
Eks see kergitamise aeg sõltub sellest, kui tugeva taigna teed. Kui on pehmem-vedelam tainas, kerkib leib ka mõnekümne minutiga (oleneb veel, kui soe tuba on).Aga meil kerkib leib küll terve öö - siit loen et lastakse kerkida miski mõnikümmend minutit ainult? |
|
Liiseli Abikokk 2008-11-15 20:52:45 |
Vähemalt vedelama taignaga on küll nii, et kui liiga kaua kerkib, vajub kokku tagasi. Sa säti kerkimine päevasele ajale - siis näed ära, kas selles viga. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-25 19:21:09 |
Kuna must leib on ka siiski rukkileib, siis tõstan küsimuse siia:
Siirikene 25.11.2008:
Ja Imbi annab teada:
Kuidas teha musta leiba? No ikka täiesti musta! Sellist nagu poes müüakse. Rukkileib on ikka selline heledamat sorti. Olen nüüd mitu korda ilma juuretiseta leiba (Heivi Petersoni leivaraamatust) proovinud teha ja pole vigagi. Järgmiseks võtan ette juuretisega toimetamisega, aga täna sooja leiba süües tuli lihtsalt selline mõte, et kuidas leiva mustaks saaks :) Imbi 25.11.2008:
Pomona tervisliku toidu poes toimub sel laupäeval kl. 12.00. leivaküpsetamise koolitus, teemaks just erinevad jõululeivad. Kõik küpsetamishuvilised on oodatud! Täpsemalt saab lugeda www.pomona.ee |
|
Fre Abikokk 2008-11-25 20:09:14 |
Siirikene 25.11.2008:
Ma olen lugenud, et selleks et saada musta musta leiba peab lisama linnaseekstrakti, ise pole proovinud. Kuidas teha musta leiba? No ikka täiesti musta! Sellist nagu poes müüakse. Rukkileib on ikka selline heledamat sorti. Olen nüüd mitu korda ilma juuretiseta leiba (Heivi Petersoni leivaraamatust) proovinud teha ja pole vigagi. Järgmiseks võtan ette juuretisega toimetamisega, aga täna sooja leiba süües tuli lihtsalt selline mõte, et kuidas leiva mustaks saaks :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-25 20:35:58 |
Fre:
Seda soovitas ka Annely Maksan Harmoonikumis toimunud leivakoolitusel. Ta lisas ikka julgelt seda ekstrakti juuretisele ja soojale veele esimese kääritamise käigus.
Ma olen lugenud, et selleks et saada musta musta leiba peab lisama linnaseekstrakti, ise pole proovinud. |
|
Alberta Kokaõpilane 2008-11-27 17:47:33 |
Kas Eestis seda linnaseekstrakti kuskil ka müüakse ja mis hinnaga. Lisan seda alati oma leivale, sest muidu nagu ei saa seda päris head ja tuttavat maitset. Aga siin, kus ma elan, on see ekstrakt kaunis kallis - arvestades kui palju seda kulub, et ikka tunda oleks. Et laseksin siis endale tuua, kui teaksin kust peab otsima. Vanasti oli seda purgiga igas toidupoes... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-27 22:30:40 |
Alberta:
Mina ostsin kohalikust (ehk siis Viimsi) ETK poest, kandilises kõrges plastpudelis. Müüja käest pidin küsima, sest ei suutnud ise sobivast riiulist leida (otsisin siirupite-suhkrute-mooside letist, oli hoopis külmletis koos kartulite-kapsaste ja marineeritud peediga).. Hind vist oli ca 70 krooni.
Kas Eestis seda linnaseekstrakti kuskil ka müüakse ja mis hinnaga. Lisan seda alati oma leivale, sest muidu nagu ei saa seda päris head ja tuttavat maitset. Aga siin, kus ma elan, on see ekstrakt kaunis kallis - arvestades kui palju seda kulub, et ikka tunda oleks. Et laseksin siis endale tuua, kui teaksin kust peab otsima. Vanasti oli seda purgiga igas toidupoes... |
|
Eneli Kokaõpilane 2008-11-28 10:44:42 |
Pille:
Järve Selveris oli ka müügil, maksis umbes 65 krooni. Müüdi ka veidi imelikus kohas, ma enam täpselt ei mäleta - vist koos energiajookidega :). Alberta:
Mina ostsin kohalikust (ehk siis Viimsi) ETK poest, kandilises kõrges plastpudelis. Müüja käest pidin küsima, sest ei suutnud ise sobivast riiulist leida (otsisin siirupite-suhkrute-mooside letist, oli hoopis külmletis koos kartulite-kapsaste ja marineeritud peediga).. Hind vist oli ca 70 krooni.Kas Eestis seda linnaseekstrakti kuskil ka müüakse ja mis hinnaga. Lisan seda alati oma leivale, sest muidu nagu ei saa seda päris head ja tuttavat maitset. Aga siin, kus ma elan, on see ekstrakt kaunis kallis - arvestades kui palju seda kulub, et ikka tunda oleks. Et laseksin siis endale tuua, kui teaksin kust peab otsima. Vanasti oli seda purgiga igas toidupoes... |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |