Uusim kokaraamat Sinu köögis/raamaturiiulis/öökapi peal

Coccinella
Postitusi: 26
Kokaõpilane
2010-03-18 19:50:59
"Looduslik toit. Täisväärtuslik elu" minu riiuli uusim külaline. Tunduvad huvitavad, veidi teistmoodi retseptid ja hästi ilusad loodusesed pildid olid ;). Varsti tahaks midagi proovida ka sealt :).

www.thefoodisonfire.blogspot.com

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2010-03-19 08:31:31
Kokaraamatud on sageli minu "bedside reading" ja just äsja sain aru, et piisavalt lugemismaterjali on minu jaoks oluline hea kokaraamatu omadus. Mõned viimased on olnud: * Pillelt laenuks saadud River Cottage Meat Book - selle jaoks jätkub vaid ülivõrdes kiidusõnu, lugesin raamatu esimeses osas olevaid loomakasvatuse põhitõdesid ja lihunikunippe nagu põnevikku, mida ei saa käest panna. Äärmiselt mõjus raamat. * võtsin raamatukogust Jamie Itaalia - keel on tõesti kohutav, nagu siin ka enne arutletud aga raamat ise tore ja südamilik, mis peamine, "loetav". Ühelt poolt tahaks ka omale seda raamatut aga teisalt tõrgub käsi priitahtlikult sellist segast tõlget koju toomast * tegin lõpuks lahti jõuluks saadud Maire Suitsu Õunaraamatu. Ja ei saanud midagi aru, 2-4 retsepti ühel leheküljel pidevas jorus niiet see võimalus, et silm jääb peale ja tekib inspiratsioon, puudus täielikult. Retseptid on küll kuidagi liigitatud, aga selleks et midagi huvitavat leida peab hakkama algusest lugema ja lihtsalt lootma, et see huvitav asi tuleb ett eleheküljel 15 mitte 155. Täielik uselessability kokaraamatute seas.
Kessu343
Postitusi: 122
Abikokk
2010-03-20 11:49:11
Viimati sai Apollost soodukaga soetatud Sylvia Danielsson "Vürtsid toidus". Kirjeldab erinevaid maitsetaimi ja vürtse ja vastavad retseptid ka siis kõrval.
Cracilis
Postitusi: 109
Abikokk
2010-03-23 15:30:41
Täna jäi silma ja ei saanud lihtsalt ostamata jätta Tessa Kirose "Murakarabast oliivsaludeni". Ma ei saa tõesti aru, kuidas ma varem nii ilusat raamatut märganud pole, ise kondan tihti raamatupoodides...
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-03-23 15:37:07
Cracilis:
Täna jäi silma ja ei saanud lihtsalt ostamata jätta Tessa Kirose "Murakarabast oliivsaludeni". Ma ei saa tõesti aru, kuidas ma varem nii ilusat raamatut märganud pole, ise kondan tihti raamatupoodides...
See on ilus raamat tõesti, kuigi mul endal ingliskeelne eksemplar. Eestikeelse andis välja Varrak ja jagas seda ka nami-namikatele pea kaks aastat tagasi :)
Kokkamas95:
Minu kõige uuem kokaraamat on "Nutika perenaise kokaraamat" sarjast 100 rooga ja autoriteks on Lia Virkus, Pille Enden.
Minul on ka see olemas ja täitsa asjalik noore koka raamat. Viriseda tahaks ainult nime kallal - miks nii seksistlik? Mul jäi puht pealkirja tõttu see raamat jõuludeks täditütre kokkamishuvilisele 18-aastasele pojale kinkimata :(
Kingadraakon:
ma just kuu aega tagasi otsisin dubais ägedat kokaraamatut ja otsustasin lõpuks osta The Flavours of Arabia ja A Taste of Arabia. kahjuks rodeni raamatu peale ei sattunud, aga näib, et tegu on väga ägeda raamatuga.
Claudia Roden on ALATI kindla peale minek, olgu juttu siis juudi või araabia või vahemeremaade köögist. Tõeliselt hea ja asjale antropoloogiliselt lähenev autor. Lähis-Ida piirkonna raamatuautoritest julgen soovitada veel Anissa Heloud. Silvena raamat on mul olemas, täitsa tore. Michel Rouxi raamatut andis Vernanda näppida, väga asjalik oli!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Cracilis
Postitusi: 109
Abikokk
2010-03-24 10:03:36
Lappan siin nüüd raamatupoodide kokaraamatute lehekülgi. Tahaks olla kasvõi lotomiljonär. :D Nii palju huvitavat jäi silma. Anni Arro peale limpsan keelt, see Vene köögi kokaraamat (kohvik Mooni tegijatelt) tuleb ilmselt pärast järgmis stipipäeva ka minu riiulile elama. :) Täna tutvun lähemalt "Vanaema Ingeborgi kokaraamatuga".
Vernanda
Postitusi: 428
Abikokk
2010-03-27 09:14:10
minul on alates üleeilsest "Ducasse Made Simple" by Sophie Dudemaine. ja esmapilgul tundub see tõesti imelihtne olevat.

Da Vahtra Residence

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-03-28 22:01:28
Postimajast sai hiljuti ära toodud kolm uut raamatut: Atul Kochhar's Simple Indian: The Fresh Tastes of India's New Cuisine Ching-He Huang's Ching's Chinese Food in Minutes Heston Blumenthal's The Fat Duck Cookbook

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Noor_Perenaine
Postitusi: 241
Abikokk
2010-04-04 15:24:06
Minu kõige uuemad kokaraamatud on: Jamie Kokakool (tükk aega käisin raamatupoes vaatamas seda, lõpuks jaanuaris ostsin ära. Kasutusel, öökapil ja köögis) Koduleivaraamat (väga väärt raamat, hektel küll ema öökapil, aga varsti toon koju tagasi) Jami at Home (sain üleeile perelt sünnipäevaks, öökapil, köögis pole veel jõudnud kasutada, kõht läheb enne magamajäämist tühjaks, kui väga palju lugeda-vaadata)
Sõps
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2010-04-17 21:05:58
Ma olen ka suur kokaraamatute fänn! Riiul on pikk ja raske. On neid , mis lihtsalt lugemiseks ja neid, millest endale pidevalt väljakutseid otsin. Alain Ducasse'i, Gordon Ramsay, Michelle Roux, Nigel Slateri järgi tulevad alati head toidud. Jamiel ja Nigellal on ka mõned päris head asjad, kuid paljud on minu meelest keskpärased. Viimastena olen katsetanud Zastserinski "Vene kööki" ja Gordon Ramsay "World Kitchenit". Zastserinskist näpuga järge ajades toidud kahjuks ei tule nii head, kui Moonis on (menüüs palju samu asju). Gordon Ramsay retseptid on täpsemini paigas ja hästi järgitavad ning tulemus reeglina vaeva väärt. See on üldse hea raamat tal - hea valik tuntud roogadest. Soovitan igatahes.
<< 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>