Makroonid (macarons)

Eva
Abikokk
2009-03-18 22:44:57
Irmasista, kas tegid pilte ka? Oleks huvitav näha :)
Ja mis hinnaga see mandlijahu teil seal müügis on? Võrdluseks oleks hea ka tavaliste mandlite hind teada.

http://www.perenaine.ee/

Irmasista
Kokaõpilane
2009-03-19 09:08:18

Pildid tegin täna, aga ma ei oska neid siia panna :)
vaata irmasista.blogspot.com ja 75 g mandlijahu maksis 1.30 eurodes.

Marju
Abikokk
2009-03-19 09:56:53
Tõepoolest ilusad ju! :) (Ehk saab maitsta ka ;) ?)
Marju
Abikokk
2009-03-19 09:58:15
(Ma olen siin nami-namis nagu mingi makrooni groupie :D )
Triin
Abikokk
2009-03-19 16:35:59
Mina olen Prismast mandlijahu ostnud jõuluajal. 100gr maksis midagi 30 eeki.
Kristjan
Abikokk
2009-03-19 18:15:06
Irmasista:
Oh-oh, pikk päev seljataga, aga tulemusega. Sain täitsa korralikud makroonid siinsete näpunäidete järgi talitades.

Ma couleur préférée. Brun c'est la couleur du chocolat. Lalala. Le chocolat c'est bon pour moi. Selline lauluke meenus :)

Ning mandlijahu teeks kindlasti asja lihtsamaks.

Irmasista
Kokaõpilane
2009-03-20 16:17:27

Nii, täna ostsin jõhvikajahu, mõttes mõlkumas roosad makroonid. Oleks vaarikajahu võtnud, kui oleks pakutud, aga saadaval oli vaid mustika ja astelpaju ning jõhvika.
On tegijatel eelmainituga markoonide meisterdamise kogemus või nägemus?
Nimelt ma pihtisin oma makrooniteost poolatarist koolikaaslasele, kes sattus kohe vaimustusse, ta olevat nimelt juba kord olnud valmis Pariisist posti teel oma lemmik vaarikamakroone tellima, mille karp maksab u 20 eurot ja saatekulud u 40 :))))
Niisiis katsun järgmised makroonid koos poolatariga kokata.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-20 16:26:51
Irmasista:
Nii, täna ostsin jõhvikajahu, mõttes mõlkumas roosad makroonid. Oleks vaarikajahu võtnud, kui oleks pakutud, aga saadaval oli vaid mustika ja astelpaju ning jõhvika. On tegijatel eelmainituga markoonide meisterdamise kogemus või nägemus?
No Kristjan tegi pohlajahuga makroone, ülalpool mainib ka koguseid vist.. (täppisteadus, muidugi)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Irmasista
Kokaõpilane
2009-03-29 20:33:18

Minu seiklused Makroonimaal jätkuvad ;)

Täna tegin vaarika makroone. Olin oma-arust juba nii mitu korda Kristjani juhtnööre lugenud, et arvasin mäletavat kogusi ja siis... 90 munavalget, 100 g tuhksuhkurt ja 100 g mandlijahu, lisaks suur supilusikas jõhvikajahu ja tilk vaarikaaroomi. Saate isegi aru, mis viltu, meeles olid mul hoopis kreemi kogused :)
No välja nad ikkagi tulid, kuigi vähem krõbedad ja magusad ja ehk vähem nägusad ka.

Kreemi tegemiseks olin varunud sellist toredat asja nagu Vadelma Aromi, mille ostsin Vantaa K-Citymarketist ja mille koostises on peale vee, alkoholi ja paari E lugeda ka naturaalseid vaarika aroomaineid. Kreemi tegin siin 100 g võist, 100 g tuhksuhkrust ja 1 tl vaarikaaroomist.
Ja laste arvamuse kohaselt olid need makroonid maitsvamad, kui eelmised šokolaadi omad :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-04 09:35:08

Kristjan käis Brüsselis ja tõi sealt kaasa selliseid hõrgutisi.
Esmalt Wittamerist Macaron Joy nimelise koogikese.

Näeb välja ju nagu üks ehtne Ispahan, aga kui Kristjan seda selle nime all palus, siis vaatas müüja teda suurte ja segaduses silmadega :D (Koostises nii vaarikad, litšid, roosikreem, aga no pole Ispahan??) Selle sõin täna hommikul hommikukohvi kõrvale, küll oli hea!! Meeldis, et roosiveemaitse oli tagasihoidlik, ei tekkinud sellist seebivahumaitset suus, nagu Ladurée oma süües kolm aastat tagasi..

Ja lisaks selline minimakroonide valik Pierre Marcolini šokolaadipoekesest:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>