ampsampsamps Kokaõpilane 2014-01-14 12:43:40 |
Kui ma laps olin, mäletan, et ema tegi väga lihtsat salatit suitsutursast, juurde veel majonees ja ilmselt õun või värske kurk või mõlemad. Ise olen seda pisut varieerinud, kõige paremini meeldib, kui kala ja majoneesi juurde tekitada pooleks või neljaks lõigatud rohelised viinamarjad. Korra käin pipraveskiga ka veel üle. Sobib niisama süüa või ka röstsaiale, juurde klaasike valget veini (või kaks). Iga kord turska luudest puhastades vannun ennast maapõhja, aga lõpuks... nämm... :) | |
Leoola Abikokk 2014-01-14 12:53:23 |
Leidsin veel 2 kalasalatit, mida kodus korduvalt teeme Your text to link here... ja Your text to link here... Pluss veel muidugi heeringa-muna-hapukoore salat keedetud kartuliga | |
ErleS Abikokk 2014-01-14 23:06:00 |
Postitan ka üle pika aja :) Mul on 2 lemmikut kalasalatite seas: 1) Rebin kaussi erinevaid salatilehti, lisan tuunikalakonservi õlis (tavaliselt kasutan M&S tuunikala; suurema õli nõrutan), tükeldan mõned päikesekuivatatud tomatid ja lisan mõne keeru musta pipart. Seda salatit teen väga tihti kevadel ja suvel, kui on oma aias värske salati uputus. Saab valgud ja taimed korraga, seega on täiesti toidukorra eest :) 2) Teise salati täpset "retsepti" ma ei teagi, kuna seda teeb mu vanaema, aga see maitseb väga lihtsalt ja hästi. Kahjuks polegi seda temalt ammu tellinud... Koostis on väga lihtne: kartul, kala, sibul ja õli (kui vaja, siis soola jms ka). Kõigepealt keedab kartulid (eelistatult suvised) ja lõikab keskmise suurusega tükkideks. Siis keedab valge kala, nt heigi (minu teada ta soolab kala mõni aeg varem, et see jääks soolakas) ja puhastab selle väiksemateks tükikesteks. Lisaks hakib tavalist mugulsibulat või värsket rohelist sibulat. Natuke mahedamaitselist õli ka ja segab kõik kokku. Oleme söönud nii külmalt kui kergelt soojana. | |
smistel Kokaõpilane 2014-01-14 23:48:48 |
400 g purk kikerherneid 300 g vähisabasid soolvees peterselli sidrun oliivõli soola-pipart Sega kõik ained omavahel. Lase külmikus maitsestuda. kikerherne-vähisaba salat | |
Tsheburashka Abikokk 2014-01-15 02:01:42 |
Kalasalati teema puhul tegin vist lausa samal päeval kohe ühe salati kiluga: salat, grillitud paprika, vutimunad, kilu, avokaado, röstitud päevalille- ja kõrvitsaseemned, saiakuubikud ning köögikoorest ja balsamicost kaste. Veel tegin punapeedist ja tuunikalast salatit, sama kastmega ning kuna oli väga maitsev, siis järgmisel õhtul tegin jälle :) ja lisasin juustukuubikuid ka. Pilti ei teinud. Varasemalt olen teinud: Ubade ja tuunikalaga salatit lõhesalatit nuudlitega kiivi-seene-lõhesalatit lõhesalatit pestoga ja sinepist lõhesalatit munaga Kui lisaks kalale ka muud mereannid arvesse lähevad, siis olen teinud veel Pomeli-krevetisalatit kreveti-cheviche'i ja avokaado-krevetisalatit | |
OlgaKa Abikokk 2014-01-15 11:34:56 |
Tegin oma lemmiku suitsukala salati.
Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök |
|
Kirsike Abikokk 2014-01-15 13:29:16 |
Meil oli aastavahetuse laual kolme sorti kalasalatit, kahju, et pilte ei teinud kõigest:) Aga üheks meie pere meeste suurimaks lemmikuks on Rootsi heeringa-munasalat, seda saab tehtud ikka kord kuus:) | |
Liisi Abikokk 2014-01-15 23:04:58 |
Tegin lõunaks lihtsa kartuli-soolalõhesalati. | |
Karolin Abikokk 2014-01-24 19:32:43 |
Üks lemmikutest kalasalatitest kindlasti on traditsiooniline kasukas, mida võiks ikka tegelt tihedamini teha kui siiamaani tehtud. Teiseks samaväärseks lemmikuks on lihtne suitsukalasalat (heigist meeldib kõige rohkem), kuhu läheb hulka tilli, punast sibulat, keedumuna ja veidi majoneesi-hapukoort. Mulle meeldib sellest suitsukalatist nt kasvõi lavaširulle teha, juba mõnusad jäävad, ja no lihtsalt saia peal on ka super. :) Ma proovisin ka järgi tuunikala-kikerherne salati, päris kõike maitseaineid küll polnud, aga sai täitsa mõnus ja kerge. | |
Sasha Abikokk 2014-01-27 23:43:04 |
Meil käib nädalavahetuse võileibadele ikka tuunikala-sibula-marineeritud kurgi-keedumuna-majoneesi kooslus. Ja kartulisalati alternatiivina kartuli-heeringa-muna-sibulasalat hapukoore-sinepikastmega. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |