Seenekas Abikokk 2008-12-28 12:06:49 |
Eile sai meil samuti jääke söödud. Täna kavatsen teha rosmariini ja tüümianiga lambaprae küpsekaalikatega. Ilmselt ka miskeid kartuleid, sõltub palju täna lauda suid on tulemas. Ja siis läheb veel üks jõululkringel ahju. | |
Ragne Abikokk 2008-12-28 18:26:52 |
me sõime samuti jõuludest ülejäänud toitu - verivorsti ja ahjuliha aurutatud juurviljadega | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-28 20:53:48 |
Täna jälle külalised - Šotimaal elavad eestlased oma armsa tütrekesega. Õhtusöök oli lihtne ja kiire. Esmalt sõime vürtsikat pastinaagisuppi, siis vaarikatega panna cotta't. | |
Zoozi Abikokk 2008-12-28 21:03:57 |
Täna oli plaanis läbi ajada supiga. Külmutuses vedeles juba pikemat aega poolik pakk maisi, natuke otsimist nami-namist ja leidsin ühe toreda supi, ilusti teemasse ka -maisisupp. Supp maitses imehea, ainuke viga, et antud kogusest tuleb jube vähe, kõigest üks korralik kausitäis, mille ma siis ohverdasin mehele. Lastele kartulit ja hakklihavormi. Varsti peale lõunat hakkas nälg näpistama ja otsustasin oma ühe lemmiku -räimepiruka ahju pista. Keskmine poiss oli abiks. Pirukas nagu alati, super-hea, nii soojalt kui ka külmalt. Tahaks vaid lisada, et ma panen ained natuke teises järjekorras - riis, kala, till, muna, hapukoor - mulle tundub, et nii on ilusam ja hoiab paremini koos ka. Tegin seekord retseptis antud järjekorras ja ei olnud tulemus nii korrektne. | |
Kätrin Abikokk 2008-12-28 22:11:13 |
Lõunaks tegin makaroni- piimasuppi. Kõrvale musta leiba ja heeringat. Õhtusöök sai kohe kolmekäiguline: alustasime klassikalise kreveti kokteilisalatiga, pearoaks sinepi-teryaki marinaadis lõhe, kõrvale praadisin suvikõrvitsa-porru segu, kastme segasin sojast, õunamahlast ja meest. Sai väga maitsev ja mõnusalt idamaa piiril kõikuv :) Ja magustoiduks tegin pavlova :):) Nigella retsepti järgi. (Kuna ma samal ajal veel kala marineerisin ja sada teist asja tegin, siis jäi vist munavalge segu sisse tilgake kollast ja valged ei läinud korralikult vahtu, küpsetasin siiski ja sai väga väga hea. Pealt krõbe, seest nätske. Peale granaatõuna seemned) Nii hea sai! Munakollastest tegin vanillijäätisesegu, mis jahtub ja masinasse pistmist ootab :) Lähen nüüd teise tüki pavlova järele, loodan, et hommikuks kohvi kõrvale jääb kah mõni :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-29 18:28:17 |
Lõunaks praeleib munaga :P
Õhtusöögiks seafilee verivorsti ja peekoniga (inspiratsiooniks viimane OM, kuigi olen seda ideed ka varem näinud ja teha plaaninud), lisandiks õuna-pohlamoos. Magustoiduks sõi Kristjan koos sõbraga ära kaks viimast panna cotta't vaarikatega, mina sõin lihtsalt vanillijäätist vaarikapüreega.
K2trin:
K2trin, tore, et pavlova õnnestus! Jaga oma kogemusi siin Pavlova-teemas ka!!
Ja magustoiduks tegin pavlova :):) Nigella retsepti järgi. (Kuna ma samal ajal veel kala marineerisin ja sada teist asja tegin, siis jäi vist munavalge segu sisse tilgake kollast ja valged ei läinud korralikult vahtu, küpsetasin siiski ja sai väga väga hea. Pealt krõbe, seest nätske. Peale granaatõuna seemned) Nii hea sai! Zoozi:
Zoozi, minu viga, olin portsjonite arvu valesti pannud. Antud kogusest saab 2 portsjonit - aga selliseid 'väljamaa eelroa portsjoneid', mitte 'eestimaiseid supp-kui-põhiroog portsjoneid' :P
Külmutuses vedeles juba pikemat aega poolik pakk maisi, natuke otsimist nami-namist ja leidsin ühe toreda supi, ilusti teemasse ka -maisisupp. Supp maitses imehea, ainuke viga, et antud kogusest tuleb jube vähe, kõigest üks korralik kausitäis, mille ma siis ohverdasin mehele. |
|
Seenekas Abikokk 2008-12-29 18:47:13 |
Pärast pühi, kui jäägid on söödud, siis jääkide jääkidest saab ühe mõnusa "jäägisupi". Kui lisada tomatikastet ja hapukurki või marineeritud seeni, siis "seljankat". Nii on meie pere need toidud nimetanud. Seega täna oli lihaseljanaka. Nõuti veel ühte kringlit ja minia tõi maasika-toorjuustukoogi. Jookideks ikka omatehtud mahlad. | |
Kätrin Abikokk 2008-12-29 20:06:26 |
Lõunaks oli Hella Hundi Iiri pada. (Hea asukoht enne Kiika Kööki minemist :D) Õhtusöögiks tegin Tom Kha Gai-d. Magustoiduks tuleb kohe eile tehtud vanilje jäätis granaatõuna seemnetega. | |
Zoozi Abikokk 2008-12-30 08:18:34 |
Ma ootasin eile külla üht vendadest, kes aga ei tulnudki. Kostitamiseks oli tehtud veiselihahautis mustade ploomidega (retsept oli Pere ja kodu mingis vihikus ja ka Pereköögi kokaraamatus). Olin seda varem ka teinud, suvel. Aga kaneel, mis sinna lisatakse teeb selle roa mõnusalt jõuluseks. Maitses väga hea. Magusaks oli kreemjas kohupiimakook, raamatust 100 kooki 3. See oli ka väga hea. Sõime maasika toormoosiga. Õnneks aitas mul sööki ära süüa sõbranna, kes oli tulnud arutama aastavahetusemenüüd :D | |
Nipitiri Abikokk 2008-12-30 12:45:02 |
Eile lõunaks sõin jääke - röstitud pastinaagid paprikapulbri, ingveri, kaneeli ja muskaadiga ning natuke hapukapsaid oli jõulusöömingutest üle jäänud. Õhtuks kergemalt, peedisupp fetaga. | |
<< < 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 > >> |