Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2008

Zoozi
Abikokk
2008-12-21 17:47:48
Meie sõime täna kõrvitsarisotot. Mängimist on natuke selle risotoga, aga tulemus on seda väärt. Imehea. Sibulat tegin kõvasti rohkem. Magusaks kõrvitsa-juustukook. Ei tarretunud hästi, paneks 2 lehte želatiini rohkem. Õnneks sain pildi tehtud, sest peale mõnda aega seismist, oleks kook justkui maavärina üle elanud :) Maitse aga oli hea, oli tunda nii kõrvitsat kui ka apelsini.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-21 18:37:48
Täna oli me suure suguvõsa esimene jõulupidu, toimus Kohilas. Laual olid kõiksugu klassikud - tangu- ja verivorstid, erinevad metsloomapraed, kartul, hautatud hapukapsas ja mulgikapsas, kõiksugu erinevaid salateid (tädi metsaseenesalatid on suured lemmikud). Magusaks kõiksugu kooke, sh meie poolt kaasatehtud küpsisetort jõhvikate ja halvaaga. Täna kohe kindlasti rohkem midagi ei söö..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kärt
Abikokk
2008-12-21 21:05:07
Ma olen täna terve päeva küpsetanud-vaaritanud. Sõime õhtusöögiks valges veinis hautatud seasabasid lillkapsa püreega. Tegin vanaemadele kingiks šokolaadi-mandli biscottisid, meie enda jõululauale ja niisama maiustmiseks kanamaksapasteeti ja lõpuks küpsetasin veel iiri soodaleiba (polegi veel maitsenud, loodan, et on hea). Huh! Pille, väääga huvitav, ma olen ka Kohilast pärit :) Läheme ka teisipäeval Kohilasse ema ja vennaga jõuluõhtut veetma, ema lubas oma imemaitsvat kringlit jälle teha, ise tellis minult muffineid. Üks oskab ühte, teine teist teha ja siis kordamööda tellime :D

Kahekesi Kalamaja köögis

Kätrin
Abikokk
2008-12-21 23:20:45
Tegin taas värskekapsa-hakkliha hautist. Nii lihtne on teha ja kõik on käe järgi kujunenud. Mõnus ja maitsev. Magustoiduks limpsisime maasika-hapukoore jäätist. Niiiii hea ja kohe täitsa nagu päris jäätis. Ainult palju parem. Ja tekstuur oli supper :) Lisaks veel šampust, et peatselt koju saabuva kiisupoja tulemist tähistada. :):)

Kätrini kokkamispäevik

Dee
Abikokk
2008-12-22 00:12:09
Meil oli täna lõunasöögiks vana hea tatrapuder. Õhtuks valmistasin mahedat porgandikooki toorjuustuglasuuriga (kuigi õigem oleks öelda merevaiguglasuuriga, sest toorjuust jäi kahjuks poodi kassaletile... :D) Kook oli väga hea, külalised kiitsid ja kõik võtsid veel teisegi tüki lisaks.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-22 09:34:24
Adonay:
Pille, väääga huvitav, ma olen ka Kohilast pärit :) Läheme ka teisipäeval Kohilasse ema ja vennaga jõuluõhtut veetma, ema lubas oma imemaitsvat kringlit jälle teha, ise tellis minult muffineid. Üks oskab ühte, teine teist teha ja siis kordamööda tellime :D
Adonay, ma põline tallinlanna ("nõmmekas", kes nüüd elab küll Viimsis). Aga ema on Lelle kandist Raplamaalt ja üks ta kolmest õest elab juba aastakümneid Kohilas. See sugukondlik jõulupidu roteerub marsruudil Kohila (1 õde)-Pääsküla (2 õde)-Tabasalu (1 õde) :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2008-12-22 10:05:55
Eilne hiline lõuna koosnes tüümianiga praekartulitest, lindströmi muffinite retsepti järgi tehtud kotlettidest ja toorsalatist. Magusaks tegin jõulukringli retsepti järgi stritsli, mille jätsin glasuurita, aga mis tuli välja üllatavalt hea. Kommentaarides oli kringliretsepti juures märgitud, et liiga magus, aga see võis ka glasuuri pärast olla. Mulle tundus peale esimest tükki, et võiks magusam olla, peale teist mõtlesin ümber. Homme läheb sülditeoks.
Nämmu
Abikokk
2008-12-22 13:15:30
Eile lõunaks valmistasin Rakvere verivorste tatrapudruga, kõrvale kaali-kõrvitsa-pohlasalat. Õhtuks midagi kerget- kõrvitsapüreesupp. Vahepeal vaaritasime õega maksapasteeti, sibulamoosi, vanillijäätist, sinihallitusjuustuküpsiseid.:P Ja ootamatute külalistega sai koos küpsetatud paar plaaditäit piparkooke. ( tainas isetehtud, jäin tulemusega rahule) Et siis köögist eriti kaugemale ei saanud :) Täna läheb ehk sülditeoks, kui turule jõuan.

Kaie

Nipitiri
Abikokk
2008-12-22 15:00:58
Vahepeal on mitu lõunat ja õhtusööki jäänud kirja panemata: laupäeva õhtul kanasupp sidruniga (imelihtne GF retsept - võtab aega alla pole tunni ja koosneb lisamise järjekorras sibulast, sidrunikoorest ja -mahlast, jahust, kanapuljongist, kanafileetükkidest ja koorest), pühapäeva lõunal röstitud köögiviljad feta ja oliividega ja pühapäeva õhtul keedetud kala. Viimase kohta selgituseks niipalju, et üks külalistest oli eridieedil - liha oli välistatud, soola tuli tugevalt piirata. Seepärast valisin pearoaks pošeeritud lõhesteigid Jamie Oliveri järgi (raamatust Cook with Jamie). Kui mul ka oli säilinud teatud eelarvamus keedetud kala suhtes, mis pärit koolisöökla neljapäevadest, siis tulemus oli äärmiselt ilus ja maitsev (tegin peediga varianti). Väga hea vaheldus meie tavapärasele ahjulõhele. Eelroaks sõime koorest kukeseenesuppi (lahjendatud versioon sellest retseptist) ja magustoiduks limpsisime natuke Nigella granaatõunajäätist (sellest teen ka edaspidi lahjema versiooni).
Seenekas
Abikokk
2008-12-22 17:03:08
Täna katsetasin veidi teistmoodi mulgi kapsaid. Lisasin liha juurde ühe seakeele, siis maitseks ka köömneid ja veidi suhkrut. Tuli päris tore kooslus, juurde keedukartulid. Magusaks eilne stritsel.
<< 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 >>