10 põnevalt kaunistatud isamaalist torti

Nami-Nami isamaaliste tortide võistlus on saanud toredaks iga-aastaseks traditsiooniks. Esimesed tordid leidsid end võistlustulest 2009. aastal ja tollest hetkest saati on kord aastas Nami-Nami maitsvaid ja silmailu pakkuvaid küpsetisi täis!

Eesootava tordivõistluse inspiratsiooniks toome eelnevatest aastatest teieni Nami-Nami toimetusele silma jäänud võistlustöid – sedapuhku kauni, loova ja lustaka kaunistamise poolest:

Kõige esimesel, 2009. aastal võlus paljusid lugejaid kasutaja Ssille ehk Sille Varblase valmistatud odrajahubiskviidi ja kamakreemiga tort "Öölaulupidu" – selle lustakad rosinatest laulupeolised on oma lihtsuses geniaalsed ja lustlikud!

Samalaadse peene kaunistamisega sai eelmisel aastal hakkama meekoogi "Kirivöö" autor kasutaja Messua, kes oma peene kaunistuse tordi sisse peitis. Milline võluv muster! (ülejäänud 2016. a võistlustöid vaata siit

Kaare Sova (kasutaja Koopatibi) kama-šokolaaditort "Lumepääsukesed" oli küll lihtne ja valge, aga traadi abil tordi kohal lendavad pääsukesed on väga lummavad! (2013.a tordid leiad siit

Aasta varem, 2012. aastal tõid tordivõistlusele elevust aga ühed teised linnud – mooniseemneid söövad pingviinid, kes viinamarjadest valmistatud. Kasutaja Netcat’i tort "Pingviinide paraad" teenis tol korral ka rahva lemmiku tiitli (Nami-Namist leiad juhised soolaste oliivipingviinide valmistamiseks).

Käsitööhuvilisi (ja otseloomulikult ka paljusid teisi) rõõmustasid Sille Vadi valmistatud sinimustvalged kirikindad  ja  Merle Jakobsoni tort "Haapsalu sall". Mõlemad tööd on väga filigraansed ja pilkupüüdvad. (teisi 2011.aasta torte vaata siit).

Erinevaid rahvuslikke motiive, mustreid ja esemeid jagub tordivõistlustele muidugi hoolega. Martiina Anni (kasutaja aniitram) jäätisetort "Sõlg"  oli väga huvitavalt lahendatud – tegemist oli jäätisetordiga, mis üpriski lihtsalt kaunistatud, aga oma sõnumit kenasti edasi andev. Kasutaja Maarja Saarelt tort "Muhu" on peenelt viimistletud ja väga kena! (2010. aasta torte näed siit)

Viimaseks meie loetelus toome ära kaks tükikest Eestimaad – üks tükike pealinnast ja teine veidi kaugemalt, metsade vahelt. Kasutaja Zoozi  "Tükike vanalinna" on lõbus ja mõnusalt eheda kivise olekuga tort :) Kasutaja Lumetydruk’u võistlustöö "Eesti mets" on lihtne, ent kenade vahviltorbikutest kuusekestega kaunistatud tort. Mõnus! (Teisi 2015. aasta töid vaata siit!)

Selline on Nami-Nami loovalt kaunistatud isamaaliste tortide lemmikute Top 10. Milline tort Sinu lemmik on?

Artikkel ilmus veebruaris 2017

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 24.02.2024 12:16 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid