Lasteaia lõpupidu? Tuntud toidublogijad soovitavad laste pidulauale sobivaid roogasid

Artikkel on kirjutatud 2016. a mais.

Kevad on erinevate lõpupidude aeg. Mida lapse lasteaialõpupeole, kus paarkümmend elevil last ja nende lähikondlased kokku saavad, kaasa võtta ja lauale panna? Päris mitu Eesti toidublogijat saadab tänavu kevadel oma lapse viimast korda lasteaeda. Uurisime nende toidublogijate käest, mida nemad oma lapse lasteaialõpupeole valmistada plaanivad või soovitaksid. 

 

Mari-Liis & Siit nurgast ja sealt nurgast

Mari-Liis Ilover on nelja lapse ema ja tänavu lõpetab lasteaia pere pesamuna. 

Mari-Liis teab, et laste pidudel on lihtsad lihapallid alati väga populaarsed. Kevadisele pidulauale sobib alati küpsetada hooajalisi krõbeda kattega rabarbrimuffineid ning maitsvad mandli-datlitrühvlid sobivad ideaalselt ka nendele lastele, kes nisujahu või valget suhkrut vältima peavad.

 

Britt ja Noad-kahvlid

Viimsi toidublogija Britt Paju teeb tänavu suupisteid kaasa oma tütre lasteialõpupeole. 

Britt panustaks eelkõige magusatele küpsetistele. Alustuseks soovitab Britt blondie-koogikesi, kus hapukas rabarber ja magus valge šokolaad teineteist kenasti tasakaalustavad.  Täisteranisujahust šokolaadiküpsised sobivad hästi juhul, kui laste seas on veganeid või laktoosi-, kaseiini- või muna-allergikuid - nimelt on kõik küpsiste koostisained taimsed. Muffinisõpru rõõmustaks martsipani ja marjadega muffinid - ühtlasi on see hea võimalus sügavkülma ruumi juurde teha :)

 

Tuuli ja Ise tehtud, hästi tehtud

Tuuli Mathisen, kolme poja ema, aitab tänavu oma kõige noorema lapse lasteaialõpupeo pidulauda katta. 

Tuuli soovitab pidulaual veeretada rootslaste havrebollar-kuulikesi ehk väikeseid kakao-kaerahelbepallikesi (vt ka Nami-Nami versiooni antud maiustusest). Ka köögiviljakrõpse võib ise valmistada - eriti vahvad on erinevatest köögiviljadest tehtud krõpsud. Tuuli blogist leiate ka veidi tervislikuma Kirju Koera, kus tavaliste küpsiste asemel on kasutatud täisteraküpsiseid ning lisaks veel ohtralt pähkleid. 

 

Liilia ja Köögitoimkond

Põlvamaal Mooste vallas elav toidublogija Liilia Raik saadab sügisel kooli pere kolmanda lapse, pesamunast poja

Liilia soovitab lasteaia lõpupeole köögiviljapirukaid, mida võib julgelt täiendada nt singitükikestega. Alati lähevad kaubaks kamapalli-iirisemaiused (vt ka Nami-Nami versiooni) ja kevadel sobivad pidulauale ideaalselt valge šokolaadiga rabarbrimuffinidJulgelt soovitab Liilia lauale kuhjata köögiviljakange ja puuvilju ehk kõike, mida saab kiirelt jooksu pealt põske pista! Joogiks on alati parim jäävesi, milles jääkuubikute rolli mängivad külmutaud marjad!

 

Pille ja Nami-Nami

Nami-Nami looja ja eestvedaja Pille Petersoo peres kasvab kolm väikest last, neist vanim lõpetab tänavu lasteaia ja alustab sügisel kooliteed. 

Tavapäraste - ja alati populaarsete viineripirukate asemel võib pakkuda hoopis mõnusaid kartuli-lehttainapirukaidJuustuga kaerahelbeküpsised on hästi lihtsad ja nende valmistamisel saab kasutada lapse lemmikjuustu. Lasteaeda lõpetava tütre palvel on lisatud loetellu väikesed muretainakorvikesed karamellikreemi, banaani ja kergelt vahustatud Saare smetanaga, kuigi valik korvikeste ning iirise-kamapallikuhjakeste vahel polnud kerge :)

Loe veel:

Artiklit toetavad:

Artikkel ilmus 2016. a mais.

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 15.05.2023 18:07 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Fiona
postitatud 30.05.2016 16:34

Väga asjakohane artikkel!

FeedTheNeed
postitatud 11.06.2016 16:12

Nautisin artiklit. Sain omale ka suure lemmiku - muretainakorvikesed karamellikreemi, banaani ja kergelt vahustatud Saare smetanaga. Aitäh!!!

Anneli Urmas Johanson
postitatud 24.04.2018 14:47

Üks korralik tort ja on piisav :) muidugi mahl ka!