tavalist või pärmi-lehttainast
Täidis:soola ja musta pipart
Määrimiseks:lahtiklopitud muna
Valmista kõigepealt täidis. Keeda kartulid pehmeks ja tambi katki või suru läbi sõela. Lisa veidi kartulikeeduvett ja maitse järgi oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. (Soovi korral lisa maitseks veel praetud sibulat ja seeni, juustu või muud meelepärast).
Rulli lehttainas õhukeselt jahusele lauale piklikuks nelinurgaks. Lõika saadud plaat kolmeks-neljaks pikaks ribaks. Jaota täidis samuti kolmeks-neljaks pikaks 'vorstiks'. Aseta täidiserull tainaribale ning 'näpista' tainaservad tugevasti kinni.
Lõika saadud 'vorstid' väikesteks juppideks ning aseta küpsetusplaadile, 'õmblus' allpool.
Pintselda pealt munaga ning küpseta 220kraadise ahju keskel umbes 15-20 minutit, kuni kartulirullid on kuldsed.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tšeljabinskist pärit Galina on üks mu parimaid sõpru Edinburghis - elasime 1998-99. aastal samas ühikas ja 2000. aastal alustamise samal ajal oma doktoriõpinguid. Iga kord, kui ma Galina endale külla kutsun, naerab Galina, et kas ta toob külakostiks "selle tavalise" ("the usual"). Väga hõrgud ja maitsvad suupisted..
Kartulipirukad on tõesti maitsvad ja neid on hästi lihtne valmistada. Usun, et need lähevad kordamisele. Kartulipudru soovitan hästi mahlase teha, nt piimaga.
Lihtad ja hästi maitsvad pirukad.Tahan proovida veel praetud sibulatega ja erinevate ürtidega.
Vaja oli teha shampuse ja veini kõrvale mingeid suupisteid. Aega oli äärmiselt vähe ettevalmistamiseks. Kolades nami-nami.ee's leidsin selle retsepti. Ja mis kõige olulisem: äärmiselt lihtsa retsepti. Emale nii väga meeldisid, et tegi järgmisel nädalal oma sõbrannadele ning kõik olid vaimustuses. Siit ka moraal: lihtsuses peitub ilu
Tegin neid juustuga. Igati hääd ja kindlasti lähevad kordamisele aga siis juba mõne tugevamaitselisee juustuga. Küpsemisaeg oli mul küll lühem aga võib olla tingitud ahjust.
väga hääd pirukad. mul läks kartulipudru sisse praetud sibulat ürtidega ja suitsusinki.
pirukategu oli juba ammu mõtetes ja täna sai lõpuks teoks, poole kartulist segasin praetud seene-sibula seguga, poolele lisasin muskaatpähklit, muidu pudru tegin ikka piima ja võiga, pirukad tulid oivalised, järgmine kord proovin juustu ja maitserohelisega
Olid sünnipäevalaua suurim hitt. Maitsesid nii suurtele kui ka päris pisikestele (1.a.). Tegin pirukate sisse korraliku kartulipudru sibula, piima ja võiga. Maitsestasin soola ja pisukese pipraga. Mitmed küsisid retsepti.
Väga väga väga head on. ja mis peamine- umbe odavad. Ja palju saab neid. Poole kilost lehtaignast saan 5 väikest plaaditäit.
mis mulle eriti meeldis, et lastele istusid need häste. Meil mudu teisepäevapudruga on käinud tava teha kartulikotlette, nüüd uus vaheldus.
Eile sai ära proovitud. Väga hea leid!
absoluutselt ei maitsenud kahjuks
Olen suur oliiviõli sõber ja tegin nagu soovitati, oliiviõliga. Tulid väga head, aga järgmine kord teen siiski võiga.
<p>Eelmise päeva keedukartulid riivisin suht jämeda riiviga kaussi, lisasin potis kuumutatud pool klaasi piima, milles tükk sulatatud võid + pannil, võis pruunistatud sibul, maitsestasin soola pipraga ja ülejäänud käis retsepti järgi. Pere rahul, mina rahul ja juurviljasupile kena lisa-amps :)</br> Aitäh!</p>
Galina kartulipirukad
Väikesed hõrgud kartuliampsud, mida mu Edinburghis elav vene sõbranna Galina kõiksugu pidudele kaasa valmistas..