Banoffee ampsud

Laisa võõrustaja magustoit :) Eriti mõnus jääb see väikeste Marks & Spenceri muretainakorvikeste ning nende soolakaramellikreemiga (fotol)

Kogus
18 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

üks karbitäis Marks & Spenceri väikeseid muretainakorvikesi (18 tk)

Marks & Spenceri paksu karamellikastet või kondenspiimakaramelli

1 banaan

150 g topsitäis Saare smetana hapukoort

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Laota muretainakorvikesed vaagnale. Tõsta iga korvikesse sisse väike teelusikatäis karamellikreemi. Siis peale banaaniviil. 

Pane Saare smetana kaussi, lisa vanillisuhkur. Vispelda hapukoor õhulisemaks, siis tõsta igale koogikesele natuke hapukoorekreemi.

Serveeri kohe. Imeilusa pildi tegi Veronika Roosimaa.

LISA KOMMENTAAR

Oksana
postitatud 15.07.2014 14:26

Nämma! Banoffee kooki olen enne teinud keedetud kondenspiimaga, aga soolase karamelliga on see eriti hea! Ja see korvikeste mõte on super, väga hea külalistele pakkuda. Jäin ainult vahukoorele truuks, suhkrut küll palju ei pannud, et imalmagusaks ei läheks. Soovitan soojalt!

Maris
postitatud 15.07.2014 16:48

Banoffee kook oli imeline! Nüüd teen korvikesi ka :)

Klassiõde Eva @ FB
postitatud 17.07.2014 11:01

Tein eile magustoiduks. Ja kuna teele jäi Selver, kus neid spets korvikesepõhjasid ei ole, siis kasutasin Europagari soolaseid muretaigna minikorvikesi... Tasakaalustas hästi ülimagusat täidist :) Mina kasutasin kodumaiseid tooraineid - M&S karamellkreemi asemel siis Jaani keedetud kondenspiim suhkruga.

Rebane
postitatud 14.09.2014 22:08

Oli kiiret magustoitu küllaminekuks vaja ja need ampsud tulid meelde! Kuna Tartu Aardla Selveris ei olnud ei ilusaid muretaignakorvikesi ega ka keedetud kondenspiima, pidime käigu pealt plaani muutma. Algsest retseptist palju alles ei jäänud, aga väga mõnusad ampsud said ikkagi: Vaja läheb: - mini profitroolid (nt Lõuna pagarite 200 g pakk) - kondenspiim (u 75 g) - paks maitsestamata jogurt (u 150 g) - vaniljepuding (1 Tere 250 g potsik) - 3 banaani - pealeraputamiseks kaneeli Lõikasime tuuletaskud pooleks, nii et saime väikesed kausikesed. Sinna panime kreemi: pooltesse kondenspiim+jogurt, pooltesse Tere vaniljepuding, peale banaaniviil ja kogu selle ilu raputasime veel kaneeliga üle. Laualt kadusid välgukiirusel, vaniljepudinguga oli vist publikumile isegi rohkem meeldinud. :)

Anneli
postitatud 04.12.2014 17:58

No need olid ikka väga head küll!!!

Veronika
postitatud 01.07.2015 14:51

Väga maitsvad korvikesed, kadusid kiiresti laualt! Ja kui korvikesed otsa said, tekkis võitlus karamellikastme pärast :)

efka
postitatud 17.08.2015 20:03

Minu vaieldamatu lemmik kiir-magustoit, mida hea üllatus-külalistele pakkuda või õhtul kiirelt perele maiustamiseks teha. Viimati lisasin ka koduaia maasikaid, mis sobisid ülihästi.

Pille
postitatud 17.08.2015 21:02

Väga vahvad, Efka!