tavalist või pärmi-lehttainast
viinereid (nt Maks & Moorits Väike viiner)
(punast) paprikat soovi korral
määrimiseks muna
Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool. Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).
Alati maitsev klassika. Ma paprikat ei pannud, pole harjunud:)
Mina olen viineri lõhesse pannud juustu.
Kasutan tavaliselt viineripirukate tegemiseks terveid viinereid, aga kuidas teha nii, et viinerid ahjus lõhki ei paisuks? Üks variant oleks otsad lõhki lõigata. Või aitab näiteks kahviga väikeste aukude sisse toksimine?
Maitsvad ja lihtsad
Väga head tulid äitäh
väga head sööksin neid koguaeg
Head ja lihtsad
Nami nami
Alalti on jah maitsvad viineripirukad!!!!
Keegi mu suuseksi koolitusele vinnab tulla?
Ikka
Palju on ss see kogus mis ma valmis saan ????
Mammu, see rohkem ideena antud, kogused sõltuvad viinerite suurusest ja sellest, kui paksuks tainas rullida jne jne.
Nagu super idee. Eriti see vinkude pilt :)
Viineripirukad
Väikesed lehttainapirukad saavad vist igal (lastega) peol esimesena otsa ;)