Kasemahlale!

Kui Sul on värskest naturaalsest kasemahlast isu täis, siis Nami-Nami soovitab ideid, kuidas seda tervistavat kevadmärjukest veel kasutada. 

Kasemahl sobib hästi tsitruselistega. Proovi näiteks apelsini-kasemahlajooki (ülal vasakul) või sidruniviilude ja sidrunilimonaadiga maitsestatud kasemahlabooli (ülal paremal).

Klassikalisemate jookide armastajad võivad proovida kergelt kääritatud kasemahla rosinatega (all vasakul) või hapendatud kasemahla setude moodi (all paremal).

Pärmiga kääritades ja suhkru või meega maitsestades saab mõnusa mõdu, mida me põhjanaabrid tunnevad sima nime all (all vasakul), (alkoholivaba) siidriga segades saab meeldivalt kihiseva kasemahlajoogi (all paremal):

Kasemahla sobib kasutada ka erinevate smuutide valmistamiseks. Kui Sul on sügavkülmas maasikaid, siis võid proovida näiteks basiiliku-maasikasmuutit kasemahlaga. 

Loe veel:

Artiklit toetab Öun Drinks:

Esmapostitus 14.4.2016

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 28.03.2020 03:28 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 16.04.2016 08:13

Mina ise olen ainult seda viidatud maasikasmuutit teinud (ja korduvalt!). KOHE, kui koju tagasi jõuan, siis proovin need tsitruselistega ja siidriga variandid ka ära. Kui hästi läheb, õnnestub ehk kellegi käest isegi seda mõdu välja kaubelda ;)

Ilse
postitatud 16.04.2016 12:05

Ma mõtlesin ka korra siidri peale, aga kuna mul keldris plahvatas üks pudel eelmise aasta leedriõie šampusega ja tundub suht eluohtlik olukord, kui paks šampapudel kildudeks lendab;) siis see kasemahl läks mõduks ja osa panin leiva ja mustsõstra okstega. See kergelt kääritatud sai ka laste lemmikuks :)

Profa
posted on 16.04.2016 12:11

Portselankorgiga pudel laseb tihendi vahelt läbi, kui surve väga hulluks läheb.

Ilse
posted on 16.04.2016 14:18

Seda on hea teada !

kristel
postitatud 18.04.2016 20:06

mitte kuskilt ei leia poodidest seda kasemahla plastmasstoru. kõik läbi käinud :)

Ilse
posted on 19.04.2016 14:56

Oi, mingit spets toru ei ole tegelikult vaja, piisab jämedamast joogikõrrest.

Külli
postitatud 19.04.2016 14:57

Naturaalselt või õunamahlaga segatuna.

Jelena
postitatud 19.04.2016 15:48

Kunagi proovisin ka hapendada, aga ei meeldinud eriti.Sügavkülmas olen säilitanud, hea suvel juua. Meeldib ikka ülekõige värske kasemahl

Pellenovelle
postitatud 19.04.2016 16:23

Lahedad ideed, olen seni naturaalsega piirdunud. Minu eelistuse saab siidriga variant.

Merx
postitatud 19.04.2016 22:33

Tahan kindlasti proovida teha seda basiiliku-maasikasmuutit.

Agnes Russak
postitatud 20.04.2016 13:27

Põhiliselt joon värskelt niipalju kui võimalik ja suveks hapendan !

kaiks
postitatud 20.04.2016 17:05

Ikka naturaalselt või siis väikse sidruniviiluga.

Nämmu
postitatud 21.04.2016 11:54

Kõige rohkem tarbin niisama. Mõned korrad lisasin mahla ka smuutile. Mõdut olen nüüd paar aastat teinud,meeldib. Järgmine aasta peaks proovima siidripärmiga kihisevat jooki.

Evely
postitatud 23.04.2016 20:52

Värske kasemahl naturaalselt ja säilitan ka sügavkülmas :)

Kesekene
postitatud 23.04.2016 20:58

Ikka naturaalselt. Ja vahest ka sidruniga.

Tiia
postitatud 23.04.2016 21:11

Säilitan paar kuud kinnises klaasnõus koos mustasõstraokstega. Tuleb mõnus jook!

Gerta
postitatud 23.04.2016 21:44

Kasemahl meeldib eelkõige naturaalsena sidruniviiluga. Ema mul aga väga palju aastaid ka hapendab kasemahla, mis on suurepärane saunajook!

Anneli
postitatud 24.04.2016 00:37

Naturaalselt ja kui palju panen pudelisse ja sügavkülma.

Leili
postitatud 24.04.2016 09:24

Mina armastan kergelt kääritatud kasemahla rosinatega !

Eda Sillamaa
postitatud 24.04.2016 10:17

K9ige parem on muidugi naturaalne kasemahl aga ka rosinatega kààritatud on yli hàà

Piret
posted on 27.04.2016 20:14

Joon niipalju kui jõuan. Meeldib juua just värskelt. Smuutide sisse rändab kasemahl ka :)

Lauren
postitatud 27.04.2016 20:14

Värskelt

Anette
postitatud 27.04.2016 20:19

Lihtsalt nii sama on ka super hea, aga ka see Aura Fruit proovitud ja see veel parem

Laura Väli
postitatud 27.04.2016 20:30

Kõige rohkem meeldib mulle naturaalne kasemahl :)

Ingrit S.
postitatud 27.04.2016 22:24

Meie pere kevadine lemmik ehk maitsev smuuti! Kogused (2portsjonile) 200 g Mustikad 1 tk Banaan 0.5 dl Kasemahla *Meie lisame ka laimist pigistatud mahla 0.5 tk. Koori banaan ja tükelda. Pane kõik ained blenderisse ja püreeri ühtlaseks. Serveeri kohe.Mõnus ja maitsev, kui kell juba nii palju ei oleks siis juba blenderdaks!

Sirle
postitatud 28.04.2016 11:09

Siiani naturaalselt, aga kuna tekib aina juurde erinevaid põnevaid variante, siis tuleb kõik läbi proovida.

Mirjam
postitatud 28.04.2016 14:15

Kaaemahl tavaliselt ikka värskelt või laimiga. Maasika-basiiliku smuuti kõlab väga isuäratavalt, kindlasti proovin ära :)

Ene
postitatud 30.04.2016 15:28

Alati oma kodukase mahla, naturaalselt. Poest pole osanud otsidagi, tahaks proovida, järsku on õnne!

Elo
postitatud 30.04.2016 15:36

Ikka puhtalt kõikse parem. Õunamahlaga oli ka supper hea.

Ave H
postitatud 30.04.2016 15:42

Esialgu joon isu puhtast kasemahlast täis ja kui teda siis veel üle jääb oleme kasemahla rosinatega käärima pannud, väga vahva vurtsujook saab. KA kasemahla jääkuubikuid oleme teinud, et mahla, morsi hulka panna jahutuseks. Aga kasemahl on ikka väga hea asi!

Anu Pajumaa
postitatud 30.04.2016 15:47

Mulle meeldib ülekõige ikka värsket kasemahla kohe juua aga olen proovinud ka teisiti. Olen lisanud astelpajumarju, külmutatuid maasikaid. Hea on igatspidi:)

Kristiina S
postitatud 30.04.2016 16:13

Värskelt, otse puu seest! :)

Kristi
postitatud 30.04.2016 17:15

naturaalselt meeldib ja suveks sügavkülma niipalju kui mahub :)

Aivi
postitatud 30.04.2016 18:20

Minu lemmik on kasemahl siiski naturaalsel kujul, aga proovin ka tsitruselistega kohe järgi! :)

Pille
postitatud 30.04.2016 18:30

Aitäh kõikidele vastajatele! Fortuuna tahtel saavad endale AURA FRUIT õuna-kasemahlajoogiplokid MERX, NÄMMU ja AVE H. Palju õnne! Ootan kõikide kontakttelefoni meilile info@nami-nami.ee (pealkirjareale kirjutage AURA FRUIT/Nami-Nami) - siis saame edasi suhelda auhindade kättetoimetamise osas!