Kasemahlamõdu

Värske kasemahl säilib vaid päev-kaks, seepärast tasub sellest hoopis mõdu ehk soomepäraselt sima valmistada.

Kogus
20 liitrit
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

20 l kasemahla

4-5 sidrunit

50 g värsket pärmi

veidi suhkrut või mett

rosinaid

Valmistamine

Pese sidrunid harja abil kuuma veega puhtaks, pigista neist kogu mahl kasemahla hulka. Seejärel viiluta tühjakspressitud sidrunid ja pane kasemahla sisse. Lisa väheses kasemahlas lahustatud pärm ja suhkur.

Hoia 2-3 päeva jahedas kohas, siis kurna ja villi pudelitesse. Igasse pudelisse pista ka paar rosinat.

Retsept ilmus ajalehes Õhtuleht 18.04.2002. Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 02.05.2010 09:07

Päris mõnus jook

Pille
postitatud 16.04.2016 06:47

Hexy on sellise pildi saatnud:

Kk
postitatud 01.04.2016 21:18

Kuidas see villimine käib ? Valan lihtsalt pudelisse või peab kuumutama ka? <p>Kaua säilib, kas ainult külmikus?</p>

ilse
postitatud 03.04.2016 21:20

Villimine tähendab pudelitesse valamist. Retseptis kuumutamist pole mainitud ja ilmselt kääritatud jooki ikka ei kuumutata ka.

Ilse
postitatud 14.04.2016 11:26

Pudelitesse villitud ja keldrisse toimetatud. Eks siis jaanipäeval paistab ;)

Ilse
postitatud 14.04.2016 11:27

ahjaa, praegu juba oli päris hea aga kui need rosinad ka veel oma töö teevad, siis ehk veel parem.

Hexy
postitatud 11.04.2020 16:05

Vahtramahlaga jääb see jook samuti hea!