Smuutid: Basiiliku-maasikakokteil

Basiilikusorbett maasika-gazpachoga oli mu kunagise lemmikrestorani, Stenhusi, üks firmadesserte. Siin sellest desserdist inspireeritud karastav ürdi-maasikasmuuti.

Kevadisel ajal võid vee asemel kasutada kasemahla.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g küpseid maasikaid (u 1 liiter marju)

2 dl vett või kookosvett või kasemahla

4 tl suhkrut või mett või vahtrasiirupit

1 sidruni mahl ja riivitud koor

1 dl hakitud värsket basiilikut

Valmistamine

Puhasta maasikad, lõika pooleks. Püreesta kõik ained kannmikseris või saumikseriga ühtlaseks (jook jääb mõnusalt ürditäpiline).

Serveeri värskendava ja suvise tervitusjoogina.

  • Paleo-versiooni jaoks kasuta magustamiseks mett või vahtrasiirupit.
  • Vegan-versiooni jaoks kasuta magustamiseks suhkrut või vahtrasiirupit. 
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.07.2010 14:41

Mõnus ja huvitav jook.

Mari
postitatud 07.02.2017 08:37

Väga maitsev! Tegin pool kogust: 200g maasika toormoosi, 1dl kookospiima, 1sl sidrunimahla, ühe sidruni koor, 20-30g värsket basiilikut.