Vurr meisterdati sea varbaluust. Selle keskele uuristati auk, aeti nöör läbi ja tõmmati hooga undama. Tänapäeval tehakse vurr seakondi asemel suurest nööbist - toimib ka, aga pole nagu päris õige.
Kui tahad seakondist vastlavurri meisterdada, keeda kõigepealt seajalgadega üks mõnus herne- või oasupp. Ühes seajalas on kaks head vurriluud. Võid vurri teha ka väiksematest varbaluudest, aga siis arvesta, et selle undamine ei ole nii võimas.
Puhasta kondid lihast. Aseta kont noa seljale ja proovi leida tasakaalupunkt. Tasakaalustamine on oluline selleks, et vurr pärast käima läheks. Kui üks pool jääb raskemaks kui teine, ei pruugi käimatõmbamine õnnestuda.
Märgi noaga keskkoht ära ning puuri selle koha peale auk. Värskelt keedetud kont on piisavalt pehme, et auk puuri asemel terava noaga sisse uuristada.
Aja sukanõela abiga august läbi tugev nöör (nt purjenöör, kalamehe nöör), mis peab vurritamisele vastu ega kulu kohe ära. Korda täpselt sama liigutust - aja sama nööriots samalt poolt veelkord läbi augu. Sõlmi nööri otsad kokku ja säti kont keskele. Ühe vurri jaoks kulub umbes 1,5 m nööri.
Võta nööri otstest kinni, keeruta konti ning tõmba vurr käima.
Artikkel ilmus 2016. a. veebruaris.
Ega seda kondivurru jõudnud kaua vurrata. Kõige parem oli suur mantli nööp.
Luuvurr hakkas mõnusasti undama, mis nööbiga polnud nii efektne. Üle ruumi oli vurri hääl kuulda.
Vurr jäi lakke kinni. Aga vastutab kes? Autor süüdimatu.
Kas kuskil algas juba koolivaheaeg?
Olen seda vurri emaga teinud!
Ikka sai tehtud.
Mäletan kui isa vurri tegi, just sea kondiga! Olin seda ära unustanud.
Jaa, isa tegi mulle!
Oasupp keedetud seajalgadega. Meenutus lapsepõlvest. Oasupp oli vastlatoit. Ja vurri tegemine vanaisaga. Täna tegin ise, et näidata lastelastele :)