1 suur seakoot
2 seajalga
300-400 g veiseliha
1 koorimata sibul
10 tera musta pipart
7-8 tera vürtspipart
2-3 loorberilehte
Pane liha koos külma veega keema, nii et vesi katab parasjagu liha. Riisu vaht kohe, kui see pinnale tekib, et leem jääks selge.
Lisa porgandid ja koorega sibul. Keeda tasasel tulel 2-3 tundi, kuni liha kontidelt lahti tuleb.
Lõpupoole lisa sool ja vürtsid. Süldileem peab jääma pigem soolane, sest kallerdudes tõmbub maitse tagasi.
Võta liha leeme seest välja ja tükelda peeneks. Kurna leem ning sega puhastatud lihatükkidega. Kuumuta taas keemiseni, siis tõsta külma veega loputatud süldivormidesse.
Süldi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
väga maitsev sült!
Tegime sülti suhteliselt täpselt selle retsepti järgi. Sült tuli superhea ja hästi lihane, sest liha source oli maakoht ja sead hästi kosunud. Et armastan vaid lihasülti ja sellist, millest hambad läbi käivad, siis lõpetasin süldi hakkimise ja ülekeetmise poole öö aeg. Miinusteks ja järgnevaks korraks nii palju, et soola võib ikka kohe korralikult ja armunult panna. Jäi (häbenemist väärt hetk) pisut mage. Ja suurem pott oleks ka abiks. :p
Viib keele alla :)
Mul tuli keset mai kuud isu sülti keeta :) Teist korda elus võtsin selle mässamise ette. Hea sült tuli!
Süldi retsept on hea ja aus. Mäletan lapsepõlvest seda, kui ema ja isa "öösiti" sülti lõikasid, kui ma juba magama läksin. Küllap nad selle süldi õhtul pärast tööpäeva lõppu keema panid. Mina olen kavalam - keedan kõik ära, maitsestan ning jahutan kiiresti maha ning jätan üleöö külma seisma. Järgmisel päeval on selge, kuidas tardunud ja kuidas maitsestunud. Vajadusel saab kõike juurde panna, hakkida kontidelt maha liha ja siis korra veel kuuma ning tarduma. On jah, 2 päeva töö - aga tulemus jääb selline nö. kindla peale ja uneajast süldihakkimine jääb ära :).
Kodune lihasült
Üsna klassikaline süldiretsept. Süldi keetmiseks sobivad näiteks seakoot, seajalad ja nn raieliha.
Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.