seajalgu
külma vett
paar tera musta pipart
Pese ja puhasta seajalad, vajadusel kõrveta leegil. Soovitatav on hoida seajalgu enne mõni päev soolvees.
Aseta seajalad potti. Vala peale niipalju külma vett, et seajalad oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkinud vaht. Siis lisa keeduvette üks terve sibul, mõned väiksemad porgandid, pipraterad ja loorberileht. Keeda seajalad nõrgal tulel pehmeks.
Tõsta keedetud jalad leemest, jahuta pisut.
Siis suru nuga sõrgade vahele ja peenesta jalad. Seejärel lao jalatükid kenasti vaagnale, vala peale keeduleent ja aseta külma kohta tarduma.
Serveerimisel pane vaagnale lisaks konservherneid või nõrgas soolvees keedetud herneid.
Soovi korral võib pakkuda juurde mädarõikakastet.
Silvia Hiibuse retsept, pärit ajalehest Videvik. Fotol oleva tarrendi tegi ILSE, kes püüdis pildile ka seajalad. Valmis roast tegi pildi KAARE.
Seajalad tarrendis
Selle roa valmistamisel arvesta, et ühest seajalast jätkub 2—4 inimesele. Sobib hästi vastlalauale.