Seajalad tarrendis

Selle roa valmistamisel arvesta, et ühest seajalast jätkub 2—4 inimesele. Sobib hästi vastlalauale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

seajalgu

külma vett

sibulat

porgandit

paar tera musta pipart

loorberilehte

Valmistamine

Pese ja puhasta seajalad, vajadusel kõrveta leegil. Soovitatav on hoida seajalgu enne mõni päev soolvees.

Aseta seajalad potti. Vala peale niipalju külma vett, et seajalad oleksid kaetud. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkinud vaht. Siis lisa keeduvette üks terve sibul, mõned väiksemad porgandid, pipraterad ja loorberileht. Keeda seajalad nõrgal tulel pehmeks. 

Tõsta keedetud jalad leemest, jahuta pisut. 

Siis suru nuga sõrgade vahele ja peenesta jalad. Seejärel lao jalatükid kenasti vaagnale, vala peale keeduleent ja aseta külma kohta tarduma.

Serveerimisel pane vaagnale lisaks konservherneid või nõrgas soolvees keedetud herneid.

Soovi korral võib pakkuda juurde mädarõikakastet.

Silvia Hiibuse retsept, pärit ajalehest Videvik. Fotol oleva tarrendi tegi ILSE, kes püüdis pildile ka seajalad. Valmis roast tegi pildi KAARE.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.11.2015 18:10

Üllekas on sellise pildi saatnud 2011. aastal:

Anneli Ernits
postitatud 13.02.2018 08:24

Mine või jalgu ostma :)

Annely Roosi
postitatud 13.02.2018 08:41

Kui ahvatlev!