Keeta võib nii värskeid kui ka eelnevalt soolatud seajalgu.
4-5 seajalga (umbes 1 kg)
5-6 dl vett
3-4 tera musta pipart
soola
1 loorberileht
1 sibul
1 porgand
1 juurpeterselli või paar sellerivart
Kõrveta seajalad vajadusel tahmata leegil, puhasta, pese ja lõika pikuti pooleks.
Pane seajalad potti, vala üle külma veega ja keeda tasasel tulel. Aeg-ajalt eemalda vaht.
Kui vahtu enam ei teki, siis lisa sool, vürtsid ja tükeldatud aedviljad. Keetmise kestus on umbes 2 tundi.
Lisandiks hautatud hapu- või magushapud kapsad, kartulid, keedetud oad või herned.
Retsept on mugandatud Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi ILSE.
Efekti mõttes panime seajalad lauale. Natuke maitsetud olid ja süüa suurt midagi ei olnud. Ema ütles, et vanasti olid seajalad ikka palju suuremad.
Keedetud seajalad
Keeta võib nii värskeid kui ka eelnevalt soolatud seajalgu.