2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
250-400 g maasikaid
50 g beseeküpsiseid
Kaunistuseks:hakitud värsket münti või sidrunmelissi
Vahusta rõõsk koor suhkruga pehmeks vahuks. Puhasta maasikad ning lõika väiksemateks tükkideks. Vajadusel murra beseeküpsised väiksemaks.
Tõsta suurde kaussi või magustoidupokaalidesse kihiti vahukoort, maasikaid ja beseeküpsiseid ning serveeri.
Soovi korral kaunista nt mündi- või sidrunmelissilehtedega.
Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda.
Oi-oi kui hea :) Pean tunnistama, et ma ei olnud seda varem saanud ega sellest midagi kuulnud :( Beseed tegin ise, sest poes polnud ja tuli nii palju vahtu, et tegin veel väiksese Pavlova ka hommikukohvi kõrvale homseks.
No tõsiselt hea ja suvine magustoit. Ja peaasi - valmistamise peale kulub mini-minimaalselt päikesevõtu-aega :)
Mulle meeldib, kui maasikatükid on väikesed ja beseetükid suured, krõbedad. Serveerida tuleks kohe, sest muidu muutub besee pehmeks. Siis on magustoit küll õhuline, aga mõnus krõmps puudub.
See magustoit oli üsna maitsev. Beseed olid mõnusalt krõbedad väljast ja seest pehmed (ostsin Pere beseeküpsist Vikerkaar).
Muidu kõik klapib ;) aga väga oluline on siiski maasikaid eelnevalt pisut marineerida. Selleks sobib kõige paremini granaatõuna mahl !!! Niisiis : maasikatükid kaussi, pisut granaatõunamahla peale nõristada, segada ja natuke toimida lasta ( piisab mõnest minutistki ). Edasi kõik nii nagu retseptis kirjas. Ja uskuge ! - tulemus on kordades !!! parem ! ( kahjuks ei saa retsepti täiustamise au omale võtta, vaid nägin seda Nigella saates ;) ) Proovige ka nii ja te ei kahetse !
Minu jaoks olid kõik komponendid kokku maitse poolest liiga lääged ja igavad - pigem oleks magusa vahukoore ja besee juurde tahtnud midagi hapukat.
Mulle meeldib kui teha suures kausis ja kausi servad katta rullbiskviidiga. Maasikatest , koorest ja beseest teha mess ja keskele valada.
Võite proovida asendada mingi osa vahukoorest vahtu aetud toorjuustuga. proovisime teha nii, et vahukoore e-v päris vahtu ära, toorjuust eraldi vahtu ja siis kokku segada, natuke oli ikka vaja mikserdada ka, et ühtlane saaks. see võib-olla annab mõnele hapuihalejale natuke hapukust juurde...
Minu selle suve avastus, ülimaitsev! :)
Väga maitsev!
Kindlasti väga maitsev!
Eton Mess e. maasikad vahukoore ja beseeküpsistega
Eton Mess on Inglismaal väga populaarne suvine magustoit, mis koosneb vaid vahukoorest, beseeküpsistest ja suvemarjadest. Kasutada võib erinevaid pehmeid marju või isegi banaani, aga maasikad on kõige levinumad.