Roosihõnguline Eton mess

Eton mess on Inglismaal väga populaarne suvine magustoit, mis koosneb vaid vahukoorest, beseeküpsistest ja maasikatest. Siin on maitseks lisatud roosiõievett ning kaunistuseks kauneid roosi õielehti.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 suuremat beseeküpsist

6 dl 35% rõõska koort

1-2 tl roosivett

500 g maasikaid

värskeid roosi õielehti võimaluse korral

Valmistamine

Pudista beseeküpsised suurde kaussi, ent mitte liiga väikesteks tükkideks.

Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, siis klopi juurde roosiõievesi.

Vahetult enne serveerimist sega vahukoore hulka beseetükikesed ja tükeldatud maasikad - soovi korrad võid ained kihiti magustoidupokaalidesse laduda.

Kui Sul on käepärast pritsimata roosi õielehti, siis puista mõned kaunistuseks.

Vaata ka:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (June 2010, Strawberry rose Eton mess). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 27.06.2016 19:00

Lillelõhnine ja roosimaitseline magustoit. Soovitan roosivett väga ettevaatlikult panna, muidu on tunne nagu sööks seepi. Meestele see magustoit ei meeldi :)