Näidismenüü: kevadine toidunädal, aprill 1980

Ajakirjas "Nõukogude Naine" soovitas Liia Tiigi aprillis 1980 perenaistele sellist nädalamenüüd. Lisaks menüüle olid artiklis ka mitmed retseptid. 

Toome menüü siin ka ära, lisades viited sarnastele retseptidele Nami-Namis. Proovige!

Esmaspäev

Hommikusöök: tass teed või kohvi, 1 keedetud muna, leib, sai, või. Toorporgandi-kohupiimasalat.

Lõunasöök: Lihaseljanka. Saiapuding.

Õhtusöök: Sült kuumade kartulitega ja peedisalatiga. Tee sidruniga ja keeks. 

Teisipäev

Hommikusöök: tass teed või kohvi, võileib juustu või vorstiga. Hapukapsa-toorsalat.

Lõunasöök: Kalaraguu kartulitega ja konservsalatiga. Leivasupp keedisega. 

Õhtusöök: Piimasupp nuudlitega. Kiluvõileib munaga ja rohelise sibulaga. Apelsin või konserv-puuviljakompott.

Kolmapäev

Hommikusöök: Tass teed või kohvi. Leib ja sai või ja mee või keedisega. Juustuomlett, salatiks riivida peeti, maitsestada. 

Lõunasöök: Frikadellisupp. Riisipuding kisselliga. 

Õhtusöök: Hakklihakaste keedetud kartulitega. Konservtomat. Piparmünditee.

Neljapäev

Hommikusöök: tass teed või kohvi. 2 viilu leiba, saiake, või, keedis. 100 g keedetud või küpsetatud viinereid. 100 g köögivilja- või kartulisalatit. 

Lõunasöök: karbonaad praetud kartulite ja hautatud hapukapsaga. Sidrunitarretis (valmistatud kuivkontsentraadist)

Õhtusöök: Praetud räimepihvid. Süüa keedetud kartulitega. Tee sidruni või keedisega. Kohupiimakook.

Reede:

Hommikusöök: Tass teed või kohvi, soojad võileivad kohupiima ja juustuga. Süüa soojalt, juurde toorporgandisalatit.

Lõunasöök: Supp pelmeenidega. Praetud maks kartulipudru ja toorsalatiga. Konservkompott. 

Õhtusöök: Kartuli-lihavormiroog. Tee keedisega. 

Laupäev:

Hommikusöök: Tass teed või kohvi, heeringa- või kiluvõileib munaga, manna- või riisipuder piimaga, keedist või konservpuuvilja.

Lõunasöök: Hapukapsasupp sealihaga. Pannkoogid keedisega. 

Õhtusöök: Kartuli-kruubipuder praetud soolase lihaga ja piima või keediriga. Köömnetee.

Pühapäev:

Hommikusöök: Tass teed, kohvi või kakaod. Saiake, keedis, viil leiba. Makaronid peekoniga, süüa riivitud juustuga. 

Lõunasöök: Seapraad hautatud kapsastega ja ahjukartulitega. Konservkompott. 

Õhtusöök: Kohv koorega. Võileib seaprae ja hapukurgiga. Õunakook lihtsast lehttainast. 

Esmaspäev: 

Hommikusöök: Tass teed või kohvi, viil leiba. Kalasalat aedviljaga. 

Lõunasöök: Kartulipüreesupp röstitud saiakuubikutega. Kohupiimapuding konservpuuviljaga.

Õhtusöök: Maksapannkoogid või kartulipannkoogid, süüa kuumalt võiga/hapukoorega. Tee, saiake, keedis.  

Loe veel:

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 01.04.2024 17:37 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


PiretS
postitatud 28.04.2024 16:00

Menüül ja söökidel ei ole häda midagi. Iseasi on hoopis see, mis oli nõukaaja perenaise reaalsus. Külmutuskapi sai meie pere alles 1982 aastal, sinnamaani hoiti toitu sahvris. Seega tuli toit teha igal päeval uuesti. Töölkäiva naisterahva jaoks tekkis see võimalus õhtul kell seitse. Toit sai tihti valmis üheksa paiku.