Kodune hakklihakaste

Lihtne, kodune ja hea, eriti rohke maitserohelisega. Nami-Nami soovitab kasutada Rakvere jahutatud hakkliha.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid või õli

1 sibul

400-500 g hakkliha

1 sl nisujahu

5 dl vett või puljongit

4 sl hapukoort

soola ja musta pipart

hakitud värsket tilli või peterselli

Valmistamine

Kuumuta pannil või või õli. Lisa hakitud sibul ja prae kergelt läbi. Siis lisa hakkliha ja prae segades, kuni hakkliha on kenasti küps. Maitsesta soola-pipraga. 

Puista peale nisujahu, sega läbi. Lisa vedelik ning hauta kastet kümmekond minutit. Lõpus sega juurde hapukoor ja soovi korral hakitud maitseroheline.

Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.

Variatsioonid:

  • Soovi korral lisa koos jahuga pannile ka 1-2 sl tomatipastat - see annab kastmele kena värvi ja veidi maitset. 
  • Vee või puljongi võid asendada ka piimaga. Sel juhul pole hapukoort enam lisada vaja.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

eeke
postitatud 21.05.2010 19:21

Hea lihtne hakklihakaste, mille traditsioonilisus saab murtud sinna lisatud tomatipastaga, sobib serveerida peale kartuli ja riisi, ka makaronidega. Maitses!

Pille
posted on 14.04.2016 12:32

Pilt ka:

Dee
postitatud 18.10.2012 17:12

Teeme hakklihakastet harva, aga siis läheb ikka täie ette, nimelt lüüakse pann lausa läikima. Juurde pakun kartuliputru ja peedisalatit.

Pille
posted on 08.03.2016 22:00

Dee saadetud foto:

Diana
postitatud 17.07.2014 14:29

Mulle ka väga meeldis, panin rohkem hapukoort kah :)

mauri
postitatud 04.09.2015 21:16

Nonii,osasi asju sai muudetud ja tuunitud aga hakklihakaste on kyll jah selline asi mis järgi ei jää vist kunagi.

Kaare
postitatud 08.03.2016 18:21

Meie laste lemmik! Ma segan jahu tavaliselt hakkliha hulka enne vedeliku lisamist.

Pille
postitatud 08.03.2016 22:00

Kiilike on sellise pildi saatnud 2010. aastal:

Hexy
postitatud 10.01.2018 12:41

Kui on isu hakklihakastme järgi, kasutan just seda retsepti!

kyllikas
postitatud 15.08.2018 19:37

Hea lihtne retsept. Aitäh. Alati võtan selle lahti, et meelde tuletada, kuidas kõik käis. Väga tihti pole hakklihakastet teinud. Viimane kord praadisin sisse kukeseeni. Nämm.