Hapukapsasupp sealiha ja kruupidega

Toekas talvine supp mulgikapsa ainetel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 l vett

300-400 g sealiha (külje- või kaelatükk)

300 g hapukapsast

0,5 dl odrakruupe

1 suur porgand

1 sibul

soola

suhkrusiirupit või suhkrut

1 väike loorberileht

2-3 tera musta pipart

Valmistamine

Pane liha vette ja kuumuta keemiseni. Riisu tekkinud vaht.

Pane seejärel lihale hapukapsas, siis leotatud kruubid, hakitud porgand ja sibul. Maitsesta soola, pipra ja loorberilehega, natuke lisa ka suhkrut või siirupit. Keeda madalal kuumusel umbes kaks tundi, kuni kruubid ja liha on pehmed.

Timmi maitse parajaks ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kui tavaliselt pannakse hapukapsasupile taldrikul silmaks hapukoort, siis ketšupisõber võib oma supi ketšupit lisades roosakaks värvida või sinepisõber lisada maitseks sinepit.
  • Kui kapsad on liiga hapud, lisa maitse mahendamiseks rohkem kruupe ja suhkrusiirupit.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 14.10.2010 15:40

Hea supp oli. Kasutasin Kadarbiku hapukapsaid ja minu maitsele natuke vähe hapud.

Mari
posted on 07.10.2016 10:18

Kõige paremad hapukapsad on Grossi toodang .

Annely
postitatud 07.03.2012 19:44

Söödav.

Jaak
postitatud 12.09.2015 08:50

Hapususe vastu aitas mul, mõned tunnid keeta veel suppi,loorberi jätsin välja.

Ilse
postitatud 27.02.2018 10:38

Kõige paremad hapukapsad on Uus-Kongo talu hapukapsad ;) Väga maitsev, meie pere traditsiooniline hapukapsasupp.

No no
posted on 03.11.2018 14:48

Kõige paremad kapsad on isetehtud. Siin ei ole tarvis isegi minuga vaielda.

Iris Tõnismaa
postitatud 27.02.2018 15:39

Seda sööks küll ... ❤️