Seljanka

Klassikaline lihasupp Vene köögist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300-500 g liha - sh keedetud, praetud, küpsetatud liha

keedetud neeru

suitsusinki

suitsuvorsti

100 g tükeldatud sibulat

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl võid

1 hapukurk

1 sl kappareid

2 sl kivideta oliive

1 l lihapuljongit

sidrunimahla

suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta sibul võis klaasjaks. Lisa tomatipüree ja kuumuta veel pisut.  Lisa veidi puljongit ja kuumuta pisut.

Lisa kuubikuteks tükeldatud hapukurk ja kuubikuteks/ribadeks lõigatud ja pannil/ahjus veidi pruunistatud lihatooted. Kuumuta koos 10 minutit - nii valmib seljanka põhi.

Lisa supipõhjale keev puljong, kuumuta keemiseni. Lisa oliivid ja kapparid.

Valmis supp maitsesta sidrunimahla ja suhkruga, vajadusel lisa ka soola ja pipart.

Loe veel:

Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Heikki Tanninen
postitatud 28.07.2004 17:56

Saisinko seljanka ohjeen suomenkielellä.

321
postitatud 26.12.2005 11:14

see toit on nii maitsev

didi
postitatud 26.01.2007 17:37

saab ruttu valmis ja maitseb ülihea.

Seakass
postitatud 22.11.2010 19:41

Tõesti ülihea supp! Lihasõprade lemmik!

Pille
postitatud 26.06.2018 20:54

Seakass saatis sellise pildi:

Perekooli Kägu
postitatud 27.08.2013 13:06

Mulle väga maitseb see variant.

Ilse
postitatud 27.06.2018 08:34

Lihtne teha ja maitsev. Hea võimalus kasutada ära kappi siginenud jääke või näiteks peale jaanipäeva, kus šašlõki ja muud lihajäägid enam ei isuta.

Neiu
postitatud 28.06.2021 18:20

Tere. Kas koos lihaga seljankapõhi purki panna on ka okei ja kas see ka seisab ega lähe halvaks?

Neiu
postitatud 28.06.2021 18:20

Tere. Kas koos lihaga seljankapõhi purki panna on ka okei ja kas see ka seisab ega lähe halvaks?

Pille
postitatud 30.06.2021 10:27

Neiu, Nami-Nami seda kindlasti soovitada ei julge, siis oleks vaja autoklaavi jms. Turvalisem oleks seljankapõhi sügavkülma panna.