Brasiilia? Brasiilia! Toidusoovitusi olümpiafännidele #RIO2016

Brasiilia pealinnas Rio de Janeiros toimuvad olümpiamängud - põhimängud leiavad aset 5.-21. augustil, paraolümpia 7.-18. septembril.

Mida aga Brasiilias, suuruse ja rahvaarvu poolest maailma viiendas riigis süüakse?

Nami-Nami teab ja pani kokku põnevaimad brasiilia köögi pärlid, et saaksite neid augusti ja septembri jooksul kodus ise proovida :) 

Brasiilia köögis võib leida aafrika, euroopa ja põlisindiaanlaste mõjutusi; muidugi on nii suures riigis palju piirkondlikke erinevusi. Brasiilia rahvusroaks petakse feijoada't, toekat sealiha ja (musta) oa hautist. Piirkondlikest roogadest on tuntuimad moqueca soolatursahautis, acarajé ja polentalaadne angu. Nami-Namist leiate Bahia stiilis valmistatud lõhega moqueca de salmao (all vasakul) retsepti ning Brasiilia kirdeosas populaarse kana ja jahubanaanidega variandi moqueca de frango (all keskel). Kindlasti soovitame Nami-Nami üht populaarseimat kanaretsepti, lihtsat ja värvikirevat Brasiilia kana (all paremal):

Kindlasti tasub proovida Cachaça-marinaadis kana vardaid või apelsinimarinaadis veiseliha vardaid:

Magusasõpradele soovitame kohvi ja kookosega riisipudingit ning kõikide väikeste brasiillaste lemmikuid, brigadeiro-šokolaadivahupallikesi:

Populaarsetest suupistetest võiks mainida veel juustupallikesi (pães-de-queijo) ja vihmapontšikuid (bolinho de chuva):

Lemmikjoogiks on kohv, populaarseim alkohoolne jook on suhkruroost tehtav cachaça, millest valmistatakse kuulsat caipirinha kokteili. 

Loe veel:

 

Artiklit toetab Umami.ee:

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 21.08.2016 23:57 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid