Retsepti lisamiseks peate sisse logima!

Moqueca kana ja jahubanaaniga

Moqueca de Galinha e Banana-da-Terra (ka moqueca de frango) - aromaatne kookospiimaga kanahautis Brasiilia kirdeosast. Tegemist on üsna vedela hautisega, mis meile meenutab paksu suppi.  

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kanakintsufileesid

soola ja musta pipart

1 laimi mahl

1 suur sibul

2 erivärvilist paprikat

2-3 küpset Tomat

4 peenelt hakitud küüslauguküünt

väike jupp peenelt riivitud ingverijuurt

1-2 sl kanapuljongikontsentraati

400 ml kookospiima

2 sl palmiõli (azeite-de-dendê)

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 loorberilehte

2 küpset jahubanaani

4 sl hakitud värsket koriandrit

2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika kanakintsufileed pooleks. Pane kaussi, maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga ning lase umbes 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda.

Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned ja lõika paprikad õhukesteks viiludeks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk. Koori tomatid (kui viitsid), lõika viiludeks. 

Kuumuta suures paksupõhjalises potis õli, prae kanatükid jaokaupa kuldpruuniks. Tõsta kõrvale. 

Nüüd lisa potti paprikad, sibul ja tomat ning prae umbes 5 minutit. Lisa küüslauk ja ingver ning prae veel veidi. 

Tõsta kanatükid uuesti pannile. Lisa kookospiim, palmiõli, loorberilehed. Maitsesta soola-pipraga, lisa tomatipasta ja kanapuljongikontsentraat. Kui roog kuivavõitu tundub, lisa klaasitäis vett. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega. Lase roal tasasel tulel podiseda umbes 30 minutit, kuni kana on küps.

Koori jahubanaanid, lõika banaan juppideks. Lisa potti, lisa ka palmiõli. Sega õrnalt läbi, kuumuta veel umbes 5 minutit. 

Kui roog on valmis, siis lisa hakitud koriander ja petersell ning serveeri. Kõrvale sobib riis või farofa.

Loe veel:

Inspiratsioon:  Leticia Moreinos Schwartz'i raamat "The Brazilian Kitchen: 100 Classic and Creative Recipes for the Home Cook" ja veel mõned allikad :)

LISA KOMMENTAAR