Brasiilia veiselihavardad

Apelsinimaitselises marinaadis maitsestunud veiseliharibad.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
30 minutit + maitsestumine
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli (60 ml)

4 sl apelsinimahla (60 ml)

1 purustatud küüslauguküüs

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl paprikapulbrit

0,25 tl Cayenne'i pipart

1 kg veiseliha (rump steak)

maitse järgi soola

Serveerimiseks:

sidrunisektoreid

mässimiseks lavašši või tortiljasid

Valmistamine

Sega õli, apelsinimahl, küüslauk, vürtsköömned, paprikapulber ja Cayenne kausis omavahel.

Eemalda veiselihalt liigne rasv, lõika liha õhukesteks ribadeks. Lisa liharibad marinaadile. Kata kauss kinni ja lase vähemalt 2-4 tundi jahedas maitsestuda. 

Lüki liharibad metallvarraste otsa.

Küpseta kuumade süte kohal või kuumas grillahjus sobiva küpsusastmeni (1-2 minuitt ühelt ja sama kaua teiselt poolt poolküpse ehk medium liha jaoks). Maitsesta liha soolaga. 

Serveeri nt vrappide sees. 

Mugandatud Taste.com.au lehelt (Brazilian beef kebabs), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 10.08.2016 18:40

Vürtsikas ja maitsev! Tortilja vahele sobis ideaalselt!