450 g kanakintsufileesid
3 hakitud küüslauguküünt
0.5 tl kuivatatud punet
4 sl Cachaça't või heledat rummi
2 sl oliiviõli
1 tl meresoola
0.5 tl purustatud musta pipart
peenelt hakitud värsket siledalehist peterselli
Serveerimiseks:Laota kanakintsufileed lõikelauale. Kata toidukilega ning tambi lihahaamri või tainarulliga kergelt, kuni kanatükid on enamvähem ühepaksused.
Aseta kanatükid ahjuvormi, lisa küüslauk, pune, Cachaça, oliiviõli, sool ja pipar. Masseeri käte abil marinaad korralikult lihasse. Kata nõu toidukilega ja pane vähemalt neljaks tunniks külmkappi maitsestuma.
Võta kana külmkapist pool tundi varem välja ja lase toatemperatuurini soojeneda.
Kuumuta grill kuumaks, lase leekidel vaibuda enne küpsetamist. (Kui küpsetad toas, siis kuumuta grillpann hästi tuliseks). Soovi korral lüki kanatükid grillvarraste otsa - siis on neid lihtsam grilli kohal ümber pöörata.
Küpseta grillpannil või süte kohal 3-5 minutit mõlemalt poolt, kuni kana on kenasti läbi küpsenud. Lase viis minutit fooliumi all puhata, siis puista peale hakitud petersell. Serveeri laimisektoritega.
Allikas: Food Republic, algselt raamatust Brazilian Barbecue and Beyond. Pildi tegi Ilse.
Kasutasin valget rummi ja sai väga maitsev ja mahlane kana. Peale pigistatud laimimahl annab mõnusa värskuse. Kunagi peaks kindlasti ka Cachaçaga katsetama .
Cachaça-marinaadis kana
Brasiilia-hõnguline kanaretsept.