250 g kuivatatud ube
- soovitatavalt musti ube
100 g läbikasvanud seakülge (peekonit)
500 g suitsuribi
3 chorizo vorsti
500 g sea kaelakarbonaadi
3 sibulat
näpuotsaga tšillihelbeid
praadimiseks oliiviõli
2 sl valge veini äädikat
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hakitud värsket koriandrit või peterselli
Paned oad eelmisel õhtul külma veega likku. Järgmisel päeval kurna, loputa ja kurna uuesti.
Lõika peekon õhukesteks ribadeks. Lõika kaelakarbonaad 5 cm kuubikuteks. Tükelda sibul, haki küüslauk.
Kuumuta paksupõhjaline pott tugeval tulel. Lisa peekoniribad ja prae krõbedaks. Võta peekon kurnlusikaga välja, eraldunud rasv jäta potti. Pruunista searibid ja kaelakarbonaaditükid jaokaupa samas rasvas. Maitsesta iga ports soola-pipraga, siis tõsta liha kurnlusikaga kaussi ootama.
Lisa potti sibul, küüslauk ja tšillihelbed, vajadusel lisa veidi õli. Maitsesta soola-pipraga, prae umbes 8 minutit, kuni sibul on pehme.
Pane pruunistatud liha uuesti potti. Lisa loorberilehed, veiniäädikas ja nõrutatud oad. Lisa nii palju vett, et komponendid oleksid kaetud (u 650 ml). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata kaanega ja hauta tasasel tulel 2 tundi või kuni oad on küpsed ja liha pehme. Kui vedelikku on liiga palju, siis hauta viimane tund aega ilma kaaneta.
(Alternatiivina pane roog 3-4 tunniks 160-kraadisesse ahju hauduma).
Serveeri riisi, farofa, peterselli või koriandri, vürtsikastme ja apelsinisektoritega (apelsinimahla pigista hautisele).
Mugandatud BBC Good Food'i lehelt (vt siia).
Ma tegin hautamise ahjus. Ribid olid mul toored, mitte suitsutatud ja peekon oli suitsupeekon. Kõik haudus mõnusalt suussulavaks ja maitses tõesti väga hästi !
Feijoada
Brasiilia rahvusroog, tummine sealihahautis mustade ubadega (feijão tähendab portugali keeles ube).