400 g suhkruga kondenspiima
1 sl võid
3 sl mõru kakaopulbrit
Veeretamiseks:šokolaadi-puistepuru ehk nonparelle (nt Dr Oetker)
Sega potis kondenspiim, või ja kakaopulber. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb ja segades poti põhi veidi paistma jääb. Kalla segu võitatud vormi ja lase toatemperatuurini jahtuda.
Võta teelusikaga segu ning vormi umbes 3-4 cm pallikesteks. Veereta neid šokolaadi-nonparellides ja pane pabervormidesse.
NB! Kui pallikesed on liiga pehmed ja vajuvad lamedaks, siis võtsid poti tulelt liiga vara ära. Segu on piisavalt kuumutatud siis, kui külmaveeklaasi kukutatud mass vormis püsib.
Pildi tegi Kaare.
Ei ole veel ise valmistanud, aga eile ostsin Edinburghis asuvast Brazilian Sensations restoranikesest paar tükki kaasa ja niiiiiii maitsvad olid. Seepärast otsisin kohe retsepti ka internetist üles ja panin siia...
Kaua nad säilivad? Tahaksin jõuluks mõned kommikarbid kinkimiseks teha. Ei teagi millal valmis teha.
proovisin teha...maitse on super, eriti kui lisada tilgake rummi ja täita kommid seest röstitud mandlitega. Segu tuleb tegelikult ikka päris korralikult kuumutada. Käte vahel mul ei õnnestunudki pallikesi teha :(, pidin kasutama kahte teelusikat. Kuna arvestasin, et pallid peaksid olema nii 3-4 cm siis tuli neid mul 25 tk, maitse on hea. Strössleid piisab kui on 65 gr.
Lastele väga meeldisid. Paluti järgmine kord teha hunnik, et lasteaeda-kooli ka viia :)
Oii, mina olen neid ju aastaid tagasi ka teinud! Täiesti ära olen unustanud kui juhuslikult selle retsepti otsa sattusin! Kindlasti teen jõuludeks, sest meelde on jäänud, et maitsesid väga hästi.
suurepärane maiustus. teen alati pidupäevadel ning olen ka sõbrannadele sünnipäevaks viinud. kõik kiidavad. eriti head on kui panna enne söömist mõneks ajaks külmkappi
mina tegin selle retsepti väikese täiendusega edukaid kohvi-brigadeirosid.
Maitsesid hästi. Mõru kakao tõmbas ilusti kondenspiima magususe tagasi.
Väga maitsvad. Brasiillasest sõbranna tegi segu valmis ja mina aitasin pallikesi veeretada. Selle juures aitas käte sulatatud võiga kokkumäärimine - nii ei jäänud mittemiski käte külge kinni. Veeretasime pallikesi suhkruta kakaos, magusa ja mõruda kontrast jäi eriti mõnus!
Kui tundub, et on juba parajalt kaua kuumutatud ja segu paks, siis tasub ikkagi veel natuke lisaks kuumutada. Ma kuumutasin kokku (alates poti pliidile panemisest) kuskil 10 minutit, aga oleks võinud mõned minutid ehk veel lasta.
Brigadeiro on minu lemmik. :)
See on täitsa õige brigadeiro retsept
Minu tehtud brigadeiro Valmistamine ole imelihtne ning kiire. Võrratult maitsvad suupisted/maiustused
Brigadeiro ehk kindrali šokolaadivahukommid
Kindrali šokolaadivahukommid ehk "brigadeiro" on Brasiilias iga lapse sünnipäevalaual. Nimi on 1920-ndatel populaarse Brasiilia õhukindrali ja poliitiku Brigadeiro Eduardo Gomes auks.