Pão de queijo ehk Brasiilia juustukuklid

Need gluteenivabad juustu-tuuleoad on populaarne tänavatoit Brasiilias. Valget ja hästi peene jahvatusega tapiokijahu saad osta Umami e-poest.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

120 ml piima

120 ml vett

120 ml õli

0,5 tl soola

580 ml tapiokijahu

2 suurt muna

240 ml riivitud Parmesani või muud juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 190 kraadini. Õlita ahjuplaat või kata küpsetuspaberiga, pane ootele. 

Sega keskmise suurusega potis piim, vesi, õli ja sool. Kuumuta korralikult keemiseni, siis tõsta tulelt ja sega juurde tapiokijahu. Sega lusikaga, kuni saad midagi tainalaadset, aga see jääb ebaühtlane!

Kui tainas on natuke jahtunud, lisa ükshaaval lahtiklopitud munad. Sega ja sõtku kätega. Lisa riivitud juust, sega ja sõtku uuesti kätega. Pese käed ja tee need õliseks. Võta lusikatäis tainast ja veereta see käte vahel pingpongi palli suuruseks palliks.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 25-30 minutit, kuni pallikesed on kerkinud ja kuldsed.

  • Küüslaugusõbrad võivad lisada u 2 tl riivitud küüslauku.
  • Kui juustupallikesi üle jääb, siis pane need kinnises karbis külmkappi. Enne serveerimist kuumuta ahjus kergelt läbi. 
  • Lisaks parmesanile võib kasutada nt ka küpsemat Cheddar-juustu. 
  • Puhvis kuklikesed on eriti populaarsed Minas Gerais osariigis - seal kasutatakse kohalikku juustu queijo Minas.
  • Siin on veel palju asjalikku infot.

Retsepti koostas Juta Raudnask, pildi tegi Henri Raudnask (Umami.ee)

LISA KOMMENTAAR