120 ml piima
120 ml vett
120 ml õli
0,5 tl soola
580 ml tapiokijahu
2 suurt muna
240 ml riivitud Parmesani või muud juustu
Kuumuta ahi 190 kraadini. Õlita ahjuplaat või kata küpsetuspaberiga, pane ootele.
Sega keskmise suurusega potis piim, vesi, õli ja sool. Kuumuta korralikult keemiseni, siis tõsta tulelt ja sega juurde tapiokijahu. Sega lusikaga, kuni saad midagi tainalaadset, aga see jääb ebaühtlane!
Kui tainas on natuke jahtunud, lisa ükshaaval lahtiklopitud munad. Sega ja sõtku kätega. Lisa riivitud juust, sega ja sõtku uuesti kätega. Pese käed ja tee need õliseks. Võta lusikatäis tainast ja veereta see käte vahel pingpongi palli suuruseks palliks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus ca 25-30 minutit, kuni pallikesed on kerkinud ja kuldsed.
Retsepti koostas Juta Raudnask, pildi tegi Henri Raudnask (Umami.ee)
Pão de queijo ehk Brasiilia juustukuklid
Need gluteenivabad juustu-tuuleoad on populaarne tänavatoit Brasiilias. Valget ja hästi peene jahvatusega tapiokijahu saad osta Umami e-poest.