Traditsiooniliselt valmistatakse neid lihapalle seahakklihast, ent soovi korral võib ka lambahakkliha kasutada.
1 hakitud sibul
450 g väherasvast sea- või lamba- hakkliha
1 munakollane
hakitud tilli
1 sl õli praadimiseks
4 sl hapukoort
soola ja musta pipart
Sega sibul, hakkliha, munakollane ja pool tillist kausis. Maitsesta soola-pipraga. Vormi märgade käte abil 12 umbes golfipallisuurust lihapalli.
Kuumuta õli suurel praepannil. Laota lihapallid pannile ning prae, lihapalle tihti pöörates, 12-15 minutit, kuni need on küpsed ja kuldsed.
Sega hapukoor ülejäänud tilliga ning tõsta lihapallidele, sega läbi.
Serveeri kartulipudru või keedetud (tagliatelle) makaronidega. Küpsetamata lihapallid sobivad sügavkülmutamiseks.
Retsept on mugandatud BBC Good Food'i 2007. a. mainumbrist (Creamy Swedish meatballs). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Lihtne ja maitsev.
Zoozi saadetud foto:
Väga maitsvad lihapallid, sõime koos varajaste kartulite ja rohelise sibula ja hapukoore kastmega.
Rootsi lihapallid tilli-koorekastmes
Traditsiooniliselt valmistatakse neid lihapalle seahakklihast, ent soovi korral võib ka lambahakkliha kasutada.