Rootsi lihapallid tilli-koorekastmes

Traditsiooniliselt valmistatakse neid lihapalle seahakklihast, ent soovi korral võib ka lambahakkliha kasutada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hakitud sibul

450 g väherasvast sea- või lamba- hakkliha

1 munakollane

hakitud tilli

1 sl õli praadimiseks

4 sl hapukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega sibul, hakkliha, munakollane ja pool tillist kausis. Maitsesta soola-pipraga. Vormi märgade käte abil 12 umbes golfipallisuurust lihapalli.

Kuumuta õli suurel praepannil. Laota lihapallid pannile ning prae, lihapalle tihti pöörates, 12-15 minutit, kuni need on küpsed ja kuldsed.

Sega hapukoor ülejäänud tilliga ning tõsta lihapallidele, sega läbi.

Serveeri kartulipudru või keedetud (tagliatelle) makaronidega. Küpsetamata lihapallid sobivad sügavkülmutamiseks.

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Food'i 2007. a. mainumbrist (Creamy Swedish meatballs). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 11.06.2009 07:00

Lihtne ja maitsev.

Pille
postitatud 25.07.2017 10:27

Zoozi saadetud foto:

Hexy
postitatud 12.07.2015 23:21

Väga maitsvad lihapallid, sõime koos varajaste kartulite ja rohelise sibula ja hapukoore kastmega.