Traditsiooniliselt valmistati neid küpsiseid alates novembri lõpust spetsiaalsetes puuvormides ja anti lastele nigulapäeval, 6. detsembril (Sinterklaas).
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, sooda, Speculaas maitseainesegu ning sõrmede vahel purustatud mandlilaastud. Lisa kuivained järk-järgult võivahule. Sega hulka nii palju piima, et saad ühtlase paksu küpsisetaina.
Keera tainas toidukilesse ja tõsta vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külmkappi maitsestuma.
Rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks. Lõika spetsiaalsete vormide või piparkoogivormidega tainast küpsised välja. Soovi korral kaunista küpsised enne ahju panemist mandlilaastudega.
Esimene plaaditäis oli pisut lühemalt ahjus kui teine ja tulemus jäi parem. Need, mis u 26 minutiks ahju jäid, läksid pisut liiga kõvaks. Vajaliku maitseainesegu ´Speculaas` tegin ise (enam-vähem kõik asjad said sisse, mis vaja).
Hollandi jõuluküpsised 'Speculaas'
Traditsiooniliselt valmistati neid küpsiseid alates novembri lõpust spetsiaalsetes puuvormides ja anti lastele nigulapäeval, 6. detsembril (Sinterklaas).