Kuumuta vesi keemiseni, lisa tilk äädikat. Libista muna tasakesti podisevasse vette ja keeda tasasel tulel 2-3 minutit, kuni munavalge on munakollase ümber hüübinud.
Tõsta muna ettevaatlikult kurnlusika abil veest välja, lase veidi köögipaberil või lusikal taheneda ja serveeri.
Uputatud muna sobib lisandiks erinevatele roogadele:
Briti kokad kasutavad järgmist nippi upumunade tegemisel: tee lusikaga piki potiserva veele väike 'hoog' sisse, nii et keskele kerge süvend tekib. Libista muna veesüvendisse ja keeda 2-4 minutit.
Pošeeritud muna e. 'uputatud muna' e. kooreta keedetud muna
Heal lapsel mitu nime :)
Kasuta võimalikult värsket muna, pidades meeles, et tempel munal näitab kuupäeva, mis on 28 päeva pärast munemist.