2 sl õli
1 sibul
500 g hakkliha
1 tl nisujahu
1 sl sojakastet
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
3 dl puljongit
3 sl hakitud peterselli
soola ja musta pipart
Peale:1 kg kartulit
1 dl piima
25 g võid
noaotsatäis riivitud muskaatpähklit
Alternatiiv:kasuta eelmise päeva kartuliputru
Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja prae veidi. Lisa hakkliha ja jätka praadimist. Lisa jahu, sojakaste, tomatipastat, puljong, sool ja pipar. Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja lase 30 minutit ilma kaaneta podiseda. Lõpuks lisa hakitud petersell ja purustatud küüslauk.
Keeda kartulid ja tambi kartulipudruks. Kuumuta potis piim, või ja muskaatpähkel. Lisa kartulipuder ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Kalla hakklihamass ahjuvormi, tõsta kartulipuder lusikaga peale ja suru kahvliga ilusasti laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (10/1999, Angeelika Kang). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Lapsed kiitsid heaks!
Maitse poolest on väga hea, aga ma teine kord teeks natuke vedelama kartulipudru ja hakklihale paneks ka rohkem vedelikku. Minu jaoks jäi natuke kuivaks.
Mina teen ka kartulipudru vedelama, aga muidu maitseb väga hästi!
Üks meie pere lemmiktoite! Kartulipudru teen ka n-ö tavalise (ehk vedelama), enamasti teen kartuli-bataadi, kartuli-kaalika vm pudru, et oleks veel vaheldusrikkam :) Meie peres meeldib tõesti kõigile!
<p>Enne ahju panekut või poole peal võib riivitud juustuga üle käia (vastavalt kui paks kiht ja kui pruuniks juustu lasta soovid).</p><p> Ise veel segan riivjuustu sisse ka maitserohelist :)</p>
Meie perele maitses!Hea ja toitev õhtusöök.
Väga maitsev!
Hakkliha-kartulipudruvorm
Karjuse piruka laadne vormiroog, kus hakklihakastmesse on lisatud ka tomatit ja sojakastet.