Hakkliha-kartulipudruvorm

Karjuse piruka laadne vormiroog, kus hakklihakastmesse on lisatud ka tomatit ja sojakastet. 

Kogus
neljale-viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1 sibul

500 g hakkliha

1 tl nisujahu

1 sl sojakastet

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

3 dl puljongit

3 sl hakitud peterselli

2 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Peale:

1 kg kartulit

1 dl piima

25 g võid

noaotsatäis riivitud muskaatpähklit

Alternatiiv:

kasuta eelmise päeva kartuliputru

Valmistamine

Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja prae veidi. Lisa hakkliha ja jätka praadimist. Lisa jahu, sojakaste, tomatipastat, puljong, sool ja pipar. Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust ja lase 30 minutit ilma kaaneta podiseda. Lõpuks lisa hakitud petersell ja purustatud küüslauk.

Keeda kartulid ja tambi kartulipudruks. Kuumuta potis piim, või ja muskaatpähkel. Lisa kartulipuder ja sega ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Kalla hakklihamass ahjuvormi, tõsta kartulipuder lusikaga peale ja suru kahvliga ilusasti laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Proovi ka:

Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (10/1999, Angeelika Kang). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 10.05.2010 20:07

Lapsed kiitsid heaks!

Pille
postitatud 02.07.2017 13:24

Zoozi saatis sellise pildi:

Piret
postitatud 06.10.2011 19:45

Maitse poolest on väga hea, aga ma teine kord teeks natuke vedelama kartulipudru ja hakklihale paneks ka rohkem vedelikku. Minu jaoks jäi natuke kuivaks.

Marika
postitatud 11.01.2013 12:32

Mina teen ka kartulipudru vedelama, aga muidu maitseb väga hästi!

Marika
postitatud 20.02.2016 12:06

Üks meie pere lemmiktoite! Kartulipudru teen ka n-ö tavalise (ehk vedelama), enamasti teen kartuli-bataadi, kartuli-kaalika vm pudru, et oleks veel vaheldusrikkam :) Meie peres meeldib tõesti kõigile!

MargusAmur
postitatud 07.04.2016 10:27

<p>Enne ahju panekut või poole peal võib riivitud juustuga üle käia (vastavalt kui paks kiht ja kui pruuniks juustu lasta soovid).</p><p> Ise veel segan riivjuustu sisse ka maitserohelist :)</p>

Martiina
postitatud 02.07.2017 12:36

Meie perele maitses!Hea ja toitev õhtusöök.

Hexu
postitatud 20.12.2017 14:36

Väga maitsev!