1 kg jahuseid kartuleid
2 sl õli
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
400 g purk purustatud konservitud tomateid
2.5 dl kana- või köögiviljapuljongit
2.5 dl vett
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
0.75 dl kuiva punast veini
1.6 dl punaseid läätsesid
1 hakitud porgand
2 dl külmutatud rohelisi herneid
2 sl Worcesteri kastet
soola ja musta pipart
Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Kuumuta suures potis õli. Lisa sibul ja küüslauk ning prae tasasel tulel, kuni sibul on pehme. Lisa purustatud tomatid, puljong, vesi, tomatipata, punane vein, läätsed ja hakitud porgand. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta ilma kaaneta potis umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa herned ja Worcesteri kaste. Kuumuta veel 5 minutit.
Tambi kartulid 1 sl õliga pehmeks.
Jaota läätsesegu sruude võitatud ahjuvormi, määri kartulipüree peale.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kartulipuder on pealt kaunilt kuldne.
Lase enne serveerimist vormis 10 minutit jahtuda.
Retsept on mugandatud Thyme for Food toidublogist. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja ZOOZI.
Jätkub kuuele.Maitses hea,aga ise oleksin tahtnud rohkem läätsede maitset tunda.
Tegin mõni aeg tagasi üsna sarnast retsepti. Minu tehtud GF retseptis olid kasutusel rohelised/pruunid läätsed kuid hernest ei olnud. Lisaks oli kattes juust kuid ülejäänud osa kattus . GF retsepti järgi tehtus oli läätse maitse põhiline, järgnes juust.
Mul kodus veini ja herneid ei olnud, aga sellest hoolimata oli maitsev toit.
Karjuse pirukas läätsedega
Kuulsa Karjuse piruka vegetaarne versioon punaste läätsedega.