1 suur sibul
300 g veisehakkliha või lambahakkliha
praadimiseks õli
0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
3 dl vett või puljongit
punt peterselli
1 sl kuivatatud münti
200 g tükeldatud rabarbrit
soola ja musta pipart
värsket münti kaunistuseks
Haki sibul. Kuumuta kõrgel pannil õli, lisa sibul ja hakkliha. Maitsesta kergelt soolaga ning prae keskmisel kuumusel spaatliga aeg-ajalt segades, kuni liha on pruunistunud.
Lisa uhmris peenestatud koriandriseemned, siis kalla juurde vesi või puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel u 15 minutit.
Lisa kuivatatud münt ning hakitud petersell ning kuumuta mõned minutid.
Samal ajal lõika rabarbrivarred u 1 cm viiludeks. Lisa pannile, sega läbi. Maitsesta soola-pipraga ning hauta u 10-15 minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Sega aeg-ajalt.
Serveerimisel puista peale hakitud värsket peterselli ja münti, kõrvale paku nt keedetud riisi.
Idee on Soome ajalehest Helsinkin Sanomat (soomekurd Rasoul Khorram, 6.5.2018), aga tugevasti mugandatud. Vaata ka seda Pärsia rabarbri-liharooga. Hakklihaga varianti tegi Pille 2018. a. mais ka ETV Terevisiooni stuudios, saatelõiku näed siit. Siinse pildi tegi Juta Kübarsepp.
Algretseptis oli 200 g liha kohta 500 g rabarbrit. Mulle tundus see eestlaste maitsemeeli arvestades natuke liiga hapuka kevadvilja suhtes kaldu, nii et muutsin natuke proportsioone. Sellisel kujul olen nüüd retsepti testinud kolme seltskonna peal (sh ETV Terevisiooni tiim) ja julgen julgelt soovitada :)
Olen teinud sarnast toitu. Päris huvitav ja hea tuli!
Rabarbri-hakklihahautis
Pärsiapärane hakkliharoog, kus mõnusat hapukust lisab rabarber.