Rabarbri-hakklihahautis

Pärsiapärane hakkliharoog, kus mõnusat hapukust lisab rabarber.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suur sibul

300 g veisehakkliha või lambahakkliha

praadimiseks õli

0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid

3 dl vett või puljongit

punt peterselli

1 sl kuivatatud münti

200 g tükeldatud rabarbrit

soola ja musta pipart

värsket münti kaunistuseks

Valmistamine

Haki sibul. Kuumuta kõrgel pannil õli, lisa sibul ja hakkliha. Maitsesta kergelt soolaga ning prae keskmisel kuumusel spaatliga aeg-ajalt segades, kuni liha on pruunistunud. 

Lisa uhmris peenestatud koriandriseemned, siis kalla juurde vesi või puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel u 15 minutit.

Lisa kuivatatud münt ning hakitud petersell ning kuumuta mõned minutid.

Samal ajal lõika rabarbrivarred u 1 cm viiludeks. Lisa pannile, sega läbi. Maitsesta soola-pipraga ning hauta u 10-15 minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Sega aeg-ajalt. 

Serveerimisel puista peale hakitud värsket peterselli ja münti, kõrvale paku nt keedetud riisi.  

Idee on Soome ajalehest Helsinkin Sanomat (soomekurd Rasoul Khorram, 6.5.2018), aga tugevasti mugandatud. Vaata ka seda Pärsia rabarbri-liharooga. Hakklihaga varianti tegi Pille 2018. a. mais ka ETV Terevisiooni stuudios, saatelõiku näed siit. Siinse pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.05.2018 08:17

Algretseptis oli 200 g liha kohta 500 g rabarbrit. Mulle tundus see eestlaste maitsemeeli arvestades natuke liiga hapuka kevadvilja suhtes kaldu, nii et muutsin natuke proportsioone. Sellisel kujul olen nüüd retsepti testinud kolme seltskonna peal (sh ETV Terevisiooni tiim) ja julgen julgelt soovitada :)

Siiri Taveter
postitatud 16.06.2020 11:34

Olen teinud sarnast toitu. Päris huvitav ja hea tuli!