75 g võid
1 sl päevalilleõli
2 suurt viilutatud sibulat
750 g suurteks kuubikuteks lambaliha (talle aba- või praetükk, kondiga 1.2 kg)
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 l aedviljapuljongit
soola ja musta pipart
20 g värsket hakitud peterselli
3 sl värsket hakitud münti
400 g rabarbrit umbes 2,5 cm juppidena
Serveerimiseks:aurutatud riisi
Sulata suures kaanega paksupõhjalises potis 25 g võid. Lisa sibul ning hauta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni sibul on kuldne. Tõsta sibul kõrvale.
Tõsta kuumust ja lisa pannile õli. Lisa potti umbes pool lambalihast ning pruunista liha ümberringi (umbes 5 minutit). Tõsta pruunistatud liha sibula juurde ja pruunista ülejäänud liha.
Pane kõik liha ja sibul uuesti potti, lisa peenestatud koriandriseemned. Lisa niipalju puljongit, et liha oleks kergelt kaetud ning hauta kaane all nõrgal kuumusel umbes tund aega.
Maitsesta soola ja pipraga.
Sulata väikesel pannil 25 g võid. Lisa hakitud petersell ja münt ning prae pidevalt segades 5 minutit. Lisa praetud ürdid hautisele ning hauta poolenisti kaanega kaetud potis veel umbes pool tundi. Sega aeg-ajalt.
Kuumuta väikesel pannil ülejäänud 25 g võid ning prae rabarbrit 3-5 minutit, kuni rabarber on pehme, aga mitte lagunenud. Kui rabarber on väga hapu, siis lisa 1-2 sl suhkrut või mett.
Sega praetud rabarber hautatud lambaliha juurde ja maitsesta. Serveeri riisi või kuskussiga.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ma olen seda kevaditit teinud juba aastaid. Noorlammas, rabarber, võis praetud maitseroheline - need moodustavad väga huvitava (heas mõttes!) ja kauni koosluse. Soovitan kindlasti proovida!
Pärsia lambahautis rabarbriga
Rabarbrit saab kasutada ka soolaste toitude valmistamisel. Siin üks põnev pärsia lambalihahautis, khoresh rivas. NB! Roog on üsna magus-hapukas!