1 l kanapuljongit
1 l vett
1 tl sojakastet
3 purustatud küüslauguküünt
25 g viilutatud värsket ingverit
2 pooleks lõigatud rohelise sibula talisibula vart
soola ja musta pipart
Wontonite täidis:115 g seahakkliha
1 tl sojakastet
1 tl Shaoxingi riisiveini või poolkuiva šerrit
1 tl maisitärklist
0,25 tl suhkrut
0,25 tl seesamiõli
0,25 tl riivitud ingverijuurt
1 väike riivitud küüslauguküüs
näpuotsaga musta või valget pipart
Lisaks:20 (kandilist) wonton-tainalehte
hakitud rohelist sibulat või talisibulat
värsket koriandrit
Pane kõik supileeme komponendid keskmise suurusega potti. Kata kaanega, kuumuta keemiseni ja keeda siis tasasel tulel 10-15 minutit. Keera tuli kinni ning lase leemel tõmmata.
Valmista wonton-pelmeenid. Sega kõik täidiseained kausis omavahel.
Võta üks wontoni-leht vasakusse kätte (kui oled paremakäeline), tupsuta servad kergelt külma veega üle (sõrmedega). Pane wontoni-lehe keskele napp teelusikatäis täidist, siis voldi kolmnurkselt kokku. Suru servad tugevasti kokku, siis tee üks terav ots märjaks ja pigista teise terava otsaga kokku - saad sellised "mütsikesed". Aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele ootama. Korda ülejäänud täidise ja wonton-lehtedega.
Kui wontonid on valmis, siis kurna leem läbi sõela potti (kõik tahked komponendid võta välja). Kuumuta supileem keemiseni.
Libista wontonid ettevaatlikult leeme sisse ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Wontonid vajavad tegelikult valmimiseks u 3 minutit, aga pikem keemine aitab maitsetel ühtlustuda. Soovi korral maitsesta leem soola-pipraga.
Jaota leem ja wontonid taldrikutesse, kaunista rohelise sibula, koriandrilehtede ning valge pipraga.
Allikas: Seonkyoung, Nami-Nami jaoks mugandas retsepti ja tegi pildid toimetaja Ilse.
Wonton-supp
Lihtne aasiapärane wonton-pelmeenidega supp.