Wonton-supp

Lihtne aasiapärane wonton-pelmeenidega supp.

Kogus
kahele põhiroog, neljale eelroog
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Supileem:

1 l kanapuljongit

1 l vett

1 tl sojakastet

3 purustatud küüslauguküünt

25 g viilutatud värsket ingverit

2 pooleks lõigatud rohelise sibula talisibula vart

soola ja musta pipart

Wontonite täidis:

115 g seahakkliha

1 tl sojakastet

1 tl Shaoxingi riisiveini või poolkuiva šerrit

1 tl maisitärklist

0,25 tl suhkrut

0,25 tl seesamiõli

0,25 tl riivitud ingverijuurt

1 väike riivitud küüslauguküüs

näpuotsaga musta või valget pipart

Lisaks:

20 (kandilist) wonton-tainalehte

hakitud rohelist sibulat või talisibulat

värsket koriandrit

Valmistamine

Pane kõik supileeme komponendid keskmise suurusega potti. Kata kaanega, kuumuta keemiseni ja keeda siis tasasel tulel 10-15 minutit. Keera tuli kinni ning lase leemel tõmmata. 

Valmista wonton-pelmeenid. Sega kõik täidiseained kausis omavahel. 

Võta üks wontoni-leht vasakusse kätte (kui oled paremakäeline), tupsuta servad kergelt külma veega üle (sõrmedega). Pane wontoni-lehe keskele napp teelusikatäis täidist, siis voldi kolmnurkselt kokku. Suru servad tugevasti kokku, siis tee üks terav ots märjaks ja pigista teise terava otsaga kokku - saad sellised "mütsikesed". Aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele ootama. Korda ülejäänud täidise ja wonton-lehtedega.

Kui wontonid on valmis, siis kurna leem läbi sõela potti (kõik tahked komponendid võta välja). Kuumuta supileem keemiseni. 

Libista wontonid ettevaatlikult leeme sisse ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit. Wontonid vajavad tegelikult valmimiseks u 3 minutit, aga pikem keemine aitab maitsetel ühtlustuda. Soovi korral maitsesta leem soola-pipraga. 

Jaota leem ja wontonid taldrikutesse, kaunista rohelise sibula, koriandrilehtede ning valge pipraga. 

Tee ise:

Allikas: Seonkyoung, Nami-Nami jaoks mugandas retsepti ja tegi pildid toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR