1 sl oliiviõli
1 sibul
1-2 tl Tai punast karripastat
400 g purk kookospiima
1 l vett
1 väiksem lillkapsas
1 punane paprika
peotäis hakitud värsket peterselli
ja koriandrit
Frikadellid:300 g meelepärast hakkliha
1 sl jahvatatud mandleid
1 muna
1 sibul
soola ja musta pipart
Valmista esmalt frikadellid. Sega hakkliha, 1 hakitud sibul, mandlijahu, muna, sool ja pipar. Vormi väikesed frikadellid ja tõsta kõrvale.
Tükelda porgand, lillkapsas, sibul ja paprika.
Kuumuta supipotis õli, lisa sibul ja porgandid ning prae mõned minutid. Lisa karripasta, sega läbi, siis lisa kookospiim ja vesi, seejärel lillkapsas ja paprika. Keeda 5-10 minutit, olenevalt köögiviljade suurusest. Maitsesta soola-pipraga parajaks.
Tõsta frikadellid poti ja keeda veel 10-15 minutit. Enne serveerimist lisa hakitud maitseroheline.
Algidee on Ardi Ravalepiku raamatust "Paleo toitumine. Hea tervis ja optimaalne kaal läbi päris toidu" (Pegasus, 2014), aga kuna retsepti järgi tehtud supp jäi paras lurr, siis oleme seda edaspidi tuuninud Tai karripasta ja koriandriga. :)
Frikadellisupp kookospiimaga
Paleo, gluteenivaba.