Frikadellisupp kookospiimaga

Paleo, gluteenivaba. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 sibul

1-2 tl Tai punast karripastat

2 porgandit

400 g purk kookospiima

1 l vett

1 väiksem lillkapsas

1 punane paprika

peotäis hakitud värsket peterselli

ja koriandrit

Frikadellid:

300 g meelepärast hakkliha

1 sl jahvatatud mandleid

1 muna

1 sibul

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt frikadellid. Sega hakkliha, 1 hakitud sibul, mandlijahu, muna, sool ja pipar. Vormi väikesed frikadellid ja tõsta kõrvale. 

Tükelda porgand, lillkapsas, sibul ja paprika. 

Kuumuta supipotis õli, lisa sibul ja porgandid ning prae mõned minutid. Lisa karripasta, sega läbi, siis lisa kookospiim ja vesi, seejärel lillkapsas ja paprika. Keeda 5-10 minutit, olenevalt köögiviljade suurusest. Maitsesta soola-pipraga parajaks. 

Tõsta frikadellid poti ja keeda veel 10-15 minutit. Enne serveerimist lisa hakitud maitseroheline. 

Algidee on Ardi Ravalepiku raamatust "Paleo toitumine. Hea tervis ja optimaalne kaal läbi päris toidu" (Pegasus, 2014), aga kuna retsepti järgi tehtud supp jäi paras lurr, siis oleme seda edaspidi tuuninud Tai karripasta ja koriandriga. :)

LISA KOMMENTAAR

Randliis
postitatud 11.01.2015 23:11

Lisasin veidi ingverit ka. Praadisin koos sibulaga läbi. Noh, maitse mõttes. :)