1.5 sl vürtsköömneid
1 sl oliiviõli
3 poolitatud ja viilutatud sibulat
1.2 kg väherasvast lambahakkliha
2 sl peenelt hakitud ingverijuurt
4 peenelt hakitud küüslauguküünt
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
1 sl paprikapulbrit
1 sl jahvatatud kaneeli
1.5 sl jahvatatud koriandriseemneid
3 sl harissa tšillipastat
3 tükeldatud punast paprikat
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
suur peotäis hakitud koriandrit
5 dl kanget lamba- või veiselihapuljongit
soola ja musta pipart
Kuumuta suur mittenakkuv vokk või kõrge praepann. Lisa vürtsköömned, rösti neid paar sekundit. Võta pannilt ära.
Pane pannile õli, lisa sibul ja prae umbes 5 minutit, kuni sibul veidi värvi muudab. Lisa hakkliha, ingver ja küüslauk, prae segades, kuni hakkliha enam roosa pole. (Kui pannile on kogunenud vett või rasva, siis kalla see ära).
Lisa tomatid, röstitud vürtsköömned, ülejäänud vürtsid ja harissa. Lisa paprikad, nõrutatud kikerherned, 3/4 hakitud koriandrist, puljong. Kata pann kinni ning hauta 40 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kate on veidi paksenenud.
Tõsta pann tulelt. Lase veidi jahtuda, siis sega juurde ülejäänud koriander*. Serveeri.
* Kui soovid, võid siinkohal roa portsjonite kaupa sügavkülmutada. Pane sügavkülmutamiseks mõeldud kilekottidesse, vajuta lapikuks. Pane kuni 3 kuuks sügavkülma. Serveerimiseks võta kotist välja ja aseta pannile, lisades veidi vett. Kuumuta aeglaselt hästi korralikult läbi. Puista peale koriandrit ja serveeri.
Allikas: BBC Good Food
Retsepti kommentaarides BBC Good Food lehel jagavad lugejad selliseid nippe: * lisa veidi ras-el-hanout maitseainesegu * lisa hautisele veidi hakitud kuivatatud aprikoose * sega enne serveerimist juurde kuskussi ja lase paisuda - saad tummisema roa * aseta harissa chipotle-pastaga * asenda lambahakkliha veisehakklihaga * lisa koos purustatud tomatitega ka suur lusikatäis kontsentreeritud tomatipastat - aitab paksendada
Marrakeshi hakklihahautis
Marokohõnguline versioon chilli con carne'st :)