Marrakeshi hakklihahautis

Marokohõnguline versioon chilli con carne'st :)

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 sl vürtsköömneid

1 sl oliiviõli

3 poolitatud ja viilutatud sibulat

1.2 kg väherasvast lambahakkliha

2 sl peenelt hakitud ingverijuurt

4 peenelt hakitud küüslauguküünt

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

1 sl paprikapulbrit

1 sl jahvatatud kaneeli

1.5 sl jahvatatud koriandriseemneid

3 sl harissa tšillipastat

3 tükeldatud punast paprikat

2 x 400 g purki konservitud kikerherneid

suur peotäis hakitud koriandrit

5 dl kanget lamba- või veiselihapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta suur mittenakkuv vokk või kõrge praepann. Lisa vürtsköömned, rösti neid paar sekundit. Võta pannilt ära.

Pane pannile õli, lisa sibul ja prae umbes 5 minutit, kuni sibul veidi värvi muudab. Lisa hakkliha, ingver ja küüslauk, prae segades, kuni hakkliha enam roosa pole. (Kui pannile on kogunenud vett või rasva, siis kalla see ära).

Lisa tomatid, röstitud vürtsköömned, ülejäänud vürtsid ja harissa. Lisa paprikad, nõrutatud kikerherned, 3/4 hakitud koriandrist, puljong. Kata pann kinni ning hauta 40 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kate on veidi paksenenud.

Tõsta pann tulelt. Lase veidi jahtuda, siis sega juurde ülejäänud koriander*. Serveeri.

* Kui soovid, võid siinkohal roa portsjonite kaupa sügavkülmutada. Pane sügavkülmutamiseks mõeldud kilekottidesse, vajuta lapikuks. Pane kuni 3 kuuks sügavkülma. Serveerimiseks võta kotist välja ja aseta pannile, lisades veidi vett. Kuumuta aeglaselt hästi korralikult läbi. Puista peale koriandrit ja serveeri. 

Allikas: BBC Good Food

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.09.2014 09:00

Retsepti kommentaarides BBC Good Food lehel jagavad lugejad selliseid nippe: * lisa veidi ras-el-hanout maitseainesegu * lisa hautisele veidi hakitud kuivatatud aprikoose * sega enne serveerimist juurde kuskussi ja lase paisuda - saad tummisema roa * aseta harissa chipotle-pastaga * asenda lambahakkliha veisehakklihaga * lisa koos purustatud tomatitega ka suur lusikatäis kontsentreeritud tomatipastat - aitab paksendada