Lasanje hakklihaga

Klassikaline lasanje, mille jaoks valmistatakse eraldi hakkliharaguu ning juustukaste.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses). Head jooki soovitab lasanje kõrvale Pernod Ricard Estonia (vt allpool).

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g lasanjeplaate (nt Italpasta omi)

Hakklihakaste:

2 hakitud sibulat

500 g hakkliha (nt Rakvere veisehakkliha)

1 kimp hakitud peterselli

2 riivitud porgandit

400 g purustatud tomatit

2 dl vett

soola ja musta pipart

1 tl punet

Juustukaste:

50 g võid

60 g nisujahu (1 dl)

1 l piima

100 g riivitud juustu (2 dl)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista hakklihakaste: pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatid ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10-15 minutit, maitsesta punega.

Valmista juustukaste: sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa korraga piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 5-6 minutit, pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.

Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet. Korda 2-3 korda, kuni toiduained on otsas.

Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.

Enne serveerimist lase veerand tundi seista - siis on lasanjet parem lõigata.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Campo Viejo Crianza

Viinamarjasort: Tempranillo 70% Garnacha 20% Mazuelo 10% 

Piirkond: Rioja DOC, Rioja Alta, Hispaania

Crianza on laagerdunud tammevaadis 1 aasta ning lisaks küpsenud pudelis 1 aasta. 

Värvus:    sügav rubiinpunane.

Aroom:    meeldiv, Tempranillo viinamarjasordile omane magusalt marjane aroom, mis seguneb vanilje alatooniga.

Maitse:    siidine, pehme, elegantne, väga heas tasakaalus.

Serveerimistemperatuur: 17-18°C.

Tootja: Campo Viejo
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

Hanna Kaarin
postitatud 12.11.2005 19:33

minul on see just praegu ahjus NB! Selle retsepti järgi.

Raili
postitatud 22.11.2005 19:06

Proovin ka kohe ara:)

Oskar
postitatud 17.12.2005 15:30

ma arvan am selle ära proovin. kas porgand ära võib jätta?

ur mom
posted on 29.07.2017 13:36

ei

Maria
postitatud 04.03.2006 12:48

Kohe läheb ahju :D

tim
postitatud 07.02.2007 18:38

ma ponksi küll sisse ei pane

Mirelle
postitatud 02.08.2010 17:42

Väga väga hea tuli välja. Erir meeldis see juustukaste :).

Mumm
posted on 01.08.2018 16:50

Tuleb vispliga kloppida viis minutit ja kaste nagu valatud :D

Kristiina
postitatud 07.11.2010 23:09

Mul jäi peale või sulatamist ja jahu lisamist see täitsa klomppi, lisades piima asi veidi paranes, aga lõpptulemusena oli ikkagi jahutükid väiksed sees.. Mis mul valesti läks, või on see okei kui nii oli? :( Kogu kupatuse panin igaljuhul nüüd ahju, loodan südamest et tuleb väga hea välja :)

Liisi
postitatud 08.11.2010 20:31

Väga-väga maitsev!

Kristiina
postitatud 09.11.2010 00:22

Nii , täna päevaks oli juba kõik söödud. Väga maitsev oli! Kusjuures mina puljongi kuubikut ei lisanud ning porgandit ja punet samuti mitte. Tavaliste purustatud tomatite asemel panin ma bolognese kastet. Ja valgesse kastmesse panin ma 200gr riivitud juustu.

Triinu
postitatud 05.02.2012 21:20

Üldiselt väga hea lasanje, aga meie jaoks oli purustatud tomateid/tomateid retseptis liialt vähe. Soovitaksime vähemalt poole rohkem tomateid lisada ja siis oleks tulemus oivaline!

mann
postitatud 19.01.2013 11:56

Proovisin elu esimest lasanjet selle retsepti järgi teha ning nüüd jäängi ainult selle juurde :)

Anette G
postitatud 02.02.2013 21:01

Väga maitsev tuli! Hea retsept, soovitan :)

:)
postitatud 09.10.2013 22:54

kui suurele plaadile tegite? :)

marje
postitatud 24.11.2013 15:06

Tõesti väga maitsev! :P

Siirup
postitatud 14.12.2013 10:39

Kas see on õige, et juustukastmes on 1 L piima? Kuidagi palju tundub...

h-m
postitatud 05.02.2014 13:45

:) Kui teed vähema piimaga siis peaks kaste väga paks tulema - 1 dl jahu kohta lisasin veel võile silma järgi ka veidi õli, et segu enne piima lisamist liiga paks poleks. Aga segamisel kasutan alati visplit, muidu jääks juustukaste tõesti klompi. Lisaks riivin juustukastmesse alati muskaatpähklit, ilma selleta minu arvates ei saa ;) Hakklihakastme osas kasutan alati fantaasiat - eile lisasin sinna viilutatud suvikõrvitsat ning paprikat. Porgandi teen alati köögiviljakoorija abil mõnusateks õhukesteks seibideks.

Kadi
postitatud 18.06.2014 17:02

Kui suurele vormile see kogus mõeldud on? 200g hakkliha tundub nii vähe :)

GHz
postitatud 12.08.2014 17:48

Tegin ka, ja väga maitsev tuli. Küll aga muutsin mõningaid asju veidi: Kogused olid paljus suuremad. Liha oli pea pool kilo, juustu läks kokku 2x200gr (üks pakk valgesse kastmesse ja teine peale) samas ei osanud ma panna terve liiter piima valgesse kastmesse. Mingi 600ml max panin ja vaatasin, et mis ma nüüd tegema pean selle supiga? :D Purustatud tomatite asemel sai kasutatud tomatipastat. Maitse järgi oleks võinud ka värsket tomatit juurde panna. Aga ülimalt hää ja maitsev tuli. Tänud retsepti eest!

super
postitatud 25.10.2014 17:15

Vaga hea

1,1
postitatud 24.01.2015 20:45

Tegime lasanjet:). Tuli väge maitsev kohe väga väga maitsev, viga oli see, et meil oli liiga väike lasjanevorm ning ta hakkas üle paisuma. SOOVITAN TEILE VÄGA SEDA RETSEPTI:)

nadja
postitatud 23.02.2015 20:10

Meil praegu tegemine käsil :)

Merka
postitatud 15.07.2015 07:48

Kellel jahu kipub tükki minema, segage vispliga, samuti lisasin võile veidike õli lisaks. Läks just ahju, et oleks lõunasöögiks võtta :)

Rita
postitatud 01.10.2015 19:03

Proovisin, super hea!

Juhan
postitatud 05.10.2015 18:00

Selleks et retsept toimiks on vaja juustukastmesse lisada poole vähem piima ja 2 korda rohkem juustu. Samuti, et keskmist ahjuvormi täita, on hakkliha ja purustatud tomatite hulka vaja kahekordistada.

Pille
posted on 29.10.2015 07:54

Juhan, eks see ole maitse asi. Mina teen täpselt retsepti järgi - ka fotol olev lasanje on antud kogustega tehtud. Tuleb korralik lasanjevormitäis lasanjet, millest jagub julgelt viiele-kuuele. Värske salat veel kõrvale.

Triinu
postitatud 16.10.2015 03:37

Lasanje ahjust väljas. Nämma. Olen enne ka teinud teise retsepti järgi, kus oli lisatud seeni. Hakkliha panin kaks 600g pakki. Tuleb küll rohkem hakkliha piruka moodi aga selle eest jätkub kõigest kahele sööjale kaheks korraks. Piima panin 100ml vähem kui liitri.

master
postitatud 28.10.2015 22:09

panin 1.4 kg hakkliha super

Pille
posted on 27.01.2017 17:28

Master, kas kõik muud kogused jäid samaks? Ma olen mõnikord võtnud ca 800 g hakkliha, aga päris poolteist kilo tundub palju :)

P
postitatud 29.03.2016 18:07

Väga soovitan. Jah juustu võiks panna kastmesse veidi rohkem, aga see on puhtalt maitse asi. Arvasin, et kaste ei paksene piisavalt, kuid juustu lisades oli suurepärane. Aitäh!

Kaz
postitatud 11.06.2016 16:10

Viimane kord tegin lasanjet just nami-nami retsepti järgi, ning see tuli nii hea, et mees (kes muidu on suhteliselt väikese isuga) võttis veel teise portsugi - see on ju parim kompliment kokale :) Muide, see juustukaste on nii hea, et seda võiks paljaltki süüa.

mann
postitatud 23.07.2016 19:18

Kunagi sõime ühes itaalia kodus lasanjet ja oli väga hea. Küsisin, et mis nippi kasutate. Pereema vastas, et valge kastmega ei tohi kokku hoida. Liiter piima on ilmselt õige.

Kaare
postitatud 01.11.2016 15:48

Retsept on hea ja maitse ka! Isiklikult suur lasanjesõber ei ole, sest see roog meenutab mulle liiga kaua keedetud makarone :)

Kaare
posted on 02.11.2016 17:29

Hmm, pean nüüd oma sõnu sööma :) Järgmisel päeval soojendatuna meeldis mulle see lasanje küll väga.

Pille
posted on 27.01.2017 17:27

Hah :D :D

Evi Pilsikova
postitatud 27.01.2017 16:50

Sai väga hea selle retseptiga ja mõnus mahlane maitse on

Pille
posted on 27.01.2017 17:27

Tore lugeda, Evi!

Malle
postitatud 05.02.2017 23:02

Tõesti väga maitsev tuli! Väga hea retsept! :)

Liia
postitatud 02.03.2017 11:31

Pille, mis mõõdus ahjuvorm peaks olema, et see liiter piimaga kastet ja 500gr hakkliha mõnusalt ära mahuks ja üle ääre ei hakkaks ajama? :)

Lisell
postitatud 19.07.2017 15:35

Ongi lisavedelikku puudu kui aus olla, teistes retseptides olen näinud lisavedelikku. Ainult 1prk purustatud tomatiga jääb liiga kuivkuiv.

Lisell taas
posted on 19.07.2017 15:39

oi, vabandust, nüüd nägin ka lisavedeliku ära :D

kuldar pajumägi
postitatud 07.08.2017 23:39

just tegin selle retsepti järgi, väikevenna kiitis ja puha, tänud retsepti eest....

Irina Sbrizzi
postitatud 27.08.2017 20:07

Minu Lasagne

Irina Sbrizzi
posted on 27.08.2017 20:19

Alguses :)

Irina Sbrizzi
posted on 27.08.2017 20:20

Ja l6pus :)

Kriitik.
posted on 10.03.2018 18:13

Teinekord tee ahi enne puhtaks kui pilte postitada, kole vaadata nii jubedat ahju

nööbikoguja
postitatud 28.09.2017 19:19

Retsept on aus ja tulemus hea, aga juustukastmel on üks tugev puudujääk - muskaatpähkel on puudu. Bešamellkaste armastab muskaati!

Katsetaja
postitatud 16.12.2017 18:00

Tegin lasanjet esimesr korda selle retsepti järgi. Kahjuks ei õnnestunud mul kohe juustukaste. Kui piima ära lisasin ja segasin, siis oli kaste sama vedel nagu piim. Lisasin jahu juurde

Tom
posted on 16.12.2017 21:09

Juustukastet pidevalt sagada tuleb ühtlane kaste ja paistab, et varsti saab süüa.

Eve Metsmaa
postitatud 10.01.2018 20:55

Selle järgi tuleb super hea, korduvalt teinud.

Helve
postitatud 12.03.2018 18:31

Väga maitsev toit tuli.

Laura
postitatud 10.09.2018 09:39

Mitmele inimesele see kogus on?

Pille
posted on 10.09.2018 15:57

Kuuele jagub vabalt, Laura.

Margus
postitatud 26.01.2019 14:46

Aitäh, Nami-Nami! Sinu abil õnnestusin tegema oma naisele tema lemmik rooga. (Seda ta ka ise ei oska teha)
See juustukaste on väga maitsev ja sobib lasanjesse. Mmmm kui maitsev.

Janek
postitatud 28.01.2019 19:05

Proovin ka esimest korda kindlasti saab hea

ene
posted on 29.01.2019 17:40

ka esimest korda, veel ahjus....

Hexy
postitatud 19.06.2019 06:36

Väga hea lasanje!

Reno
postitatud 14.08.2019 15:45

Kõik söövad ja kiidavad :)