800 g luudeta lambaliha või kitseliha
2.5 cm jupp ingverijuurt (lõika pikuti neljaks)
1 sl rapsi- või maapähkliõli
1 hakitud väike sibul
Hautamisleem:1 l Hiina kanapuljongit (retseptiviide all)
2 sl (muscovado) pruuni suhkrut
3 sl tumedat sojakastet
3 sl Shaoxingi riisiveini või (pool)kuiva šerrit
2 sl seesamipastat või maapähklivõid
2 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)
Garneering:2 talisibula hakitud roheline osa
Serveerimiseks:aurutatud riisi ja vokitud köögivilju
Lõika liha 5 cm kuubikuteks. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa lihakuubikud ning blanšeeri neid 5 minutit. Võta välja, nõruta. (Vesi viska minema).
Lõika talisibulad 5 cm juppideks kerge nurga all.
Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli, kuumuta suitsemiseni. Lisa lambalihatükid ja pruunista need ümberringi (võid seda teha jaokaupa).
Lisa pannile talisibul, ingver ja sibul. Voki veel 5 minutit. Tõsta segu suurde paksupõhjalisse potti.
Lisa potti hautamisleeme ained*. Kuumuta keemiseni (koori pinnale kogunev rasv, kui seda tekib), siis alanda kuumust. Kata pott kaanega ning hauta hästi madalal kuumusel 1,5 tundi, kuni liha on hästi pehme.
Jaota liha vaagnale, vala kaste peale. (Kui kastet üle jääb, siis võid selle sügavkülmutada).
Ken Homi retsept, veidi mugandatud.
Hautatud lammas Pekingi moodi
Mõnusalt aromaatne lihahautis. Sobib hästi talveõhtul nautimiseks, kõrvale paku aurutatud riisi.
NB! Hiinas tehakse seda ka kitselihast, mina olen kasutanud nii noorlamba kintsuliha kui ka talle kaelakarbonaadi.