Hautatud lammas Pekingi moodi

Mõnusalt aromaatne lihahautis. Sobib hästi talveõhtul nautimiseks, kõrvale paku aurutatud riisi.

NB! Hiinas tehakse seda ka kitselihast, mina olen kasutanud nii noorlamba kintsuliha kui ka talle kaelakarbonaadi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g luudeta lambaliha või kitseliha

2.5 cm jupp ingverijuurt (lõika pikuti neljaks)

1 sl rapsi- või maapähkliõli

1 hakitud väike sibul

2 talisibula valge osa

Hautamisleem:

1 l Hiina kanapuljongit (retseptiviide all)

2 tähtaniisi

2 sl (muscovado) pruuni suhkrut

3 sl tumedat sojakastet

3 sl Shaoxingi riisiveini või (pool)kuiva šerrit

1 kaneelikoor

2 sl seesamipastat või maapähklivõid

2 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

Garneering:

2 talisibula hakitud roheline osa

Serveerimiseks:

aurutatud riisi ja vokitud köögivilju

Valmistamine

Lõika liha 5 cm kuubikuteks. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa lihakuubikud ning blanšeeri neid 5 minutit. Võta välja, nõruta. (Vesi viska minema).

Lõika talisibulad 5 cm juppideks kerge nurga all.

Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli, kuumuta suitsemiseni. Lisa lambalihatükid ja pruunista need ümberringi (võid seda teha jaokaupa).

Lisa pannile talisibul, ingver ja sibul. Voki veel 5 minutit. Tõsta segu suurde paksupõhjalisse potti.

Lisa potti hautamisleeme ained*. Kuumuta keemiseni (koori pinnale kogunev rasv, kui seda tekib), siis alanda kuumust. Kata pott kaanega ning hauta hästi madalal kuumusel 1,5 tundi, kuni liha on hästi pehme.

Jaota liha vaagnale, vala kaste peale. (Kui kastet üle jääb, siis võid selle sügavkülmutada).

Ken Homi retsept, veidi mugandatud.

  • Hiina kanapuljongi retsepti leiate siit.
  • Riisivein on Hiinas populaarne söögitegemise- ja joogivein. Parimaks peetakse Shaoxingi riisiveini Zhejiangi provintsist. Säilita kinnises pudelis toatemperatuuril. Asendamiseks sobib kuiv šerri (ja EI sobi jaapani riisivein e. sake või tavaline viinamarjavein).
  • Hele sojakaste (light soy sauce) on heledam, ent soolasem, kui "tavaline" sojakaste. Hiinas kasutatakse toidutegemisel justnimelt seda sojakastet. "Lääne" hiina toidupoodides müüakse seda "Superior Soy" nime all. (Segaduse tekitamiseks kutsutakse Hiina tumedat sojakastet "Soy Superior Sauce" :))
LISA KOMMENTAAR