Täiskasvanud kodukits kaalub 38-50 kg, sikk 50-80 kg. Kitseliha sarnaneb maitselt lambalihaga, piim sisaldab palju rasva, valku, kaltsiumi, fosforit, koobaltit ja vitamiine ning on hästi seeduv. Kitseliha kasutatakse söögiks palju Aafrikas, Aasias, Lõuna- ja Kesk-Ameerikas. Lähis-Ida, Põhja-Aadrika, India, Pakistani, Mehhiko ja Kariibi köögis on kitseliha tähtsal kohal. Kitseliha sobib hautamiseks, küpsetamiseks, grillimiseks, röstimiseks, hakkimiseks, konservimiseks, praadimiseks, vorstide tegemiseks. Jaapanis serveeritakse tooreid kitselihaviile
yagisashi nime all. Indias tehakse kitselihast
biryani't. Kitsekarri (
curry goat) on populaarne Kariibi roog.
Cabrito ehk aeglaselt küpsetatud noorkits on populaarne Mehhiko, Peruu, Brasiilia ja Argentiina köögis. Lõuna-Itaalias ja Kreekas serveeritakse küpsetatud kodukitse lihavõttepidustuste ajal. Ka Kesk-Euroopas süüakse kitseroogi just kevadpühade ajal (hautatud kitse Bavaarias, paneeritud ja praetud kitse Tiroolis jne).
Väike valik kitselihaga retsepte Nami-Namis