400 g seahakkliha
peotäis paljast kõrvtarrikut (black fungus) või 4 kuivatatud šiitake seent
8 hakitud vesikastanit
4 sl hakitud talisibulat
2 tl riivitud ingverijuurt
1 sl maisitärklist
1 sl sojakastet
1 sl Hiina riisiveini või kuiva šerrit
1.5 tl seesamiõli
1 tl suhkrut
0.25 tl soola
0.25 tl musta pipart
Lisaks:30 wonton-tainalehte
1 väike porgand
Serveerimiseks:Tõsta tainalehed sügavkülmast välja sulama. Kui Sul on kandilised tainalehed, siis võiks servad kääridega ümaramaks lõigata.
Valmista esmalt täidis. Pane kuivatatud seened väikesesse kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase 20-30 minutit paisuda. Siis nõruta ja lõika vajadusel väiksemateks ribadeks.
Sega kausis kõik täidise ained hoolega ühtlaseks. Võimaluse korral pane 30 minutiks külmkappi maitsestuma.
Võta üks tainaleht, niisuta servad sõrme abil veega. Tõsta keskele supilusikatäis täidist, siis voldi tainas kausikujuliselt ümber täidise. (siin on hea videoõpetus selle kohta). Mina kasutasin bambusaurutit. Aseta restile parajaks lõigatud küpsetuspaberitükk, selle peale valmisvolditud pelmeenid nii, et need üksteise vastu ei läheks (siis võivad nad aurutades kokku kleepuda).
Haki või riivi porgand, aseta igale pelmeenile veidi porgandit.
Auruta tugevasti keeva vee kohal umbes 10-12 minutit, kuni täidis on küpsenud ja pelmeen valmis.
Serveeri sojakastmega.
Hiina pelmeenid siu mai
Mõnusa sealihatäidisega aurutatud lahtised pelmeenid/väikesed pirukad, populaarne dim sum.