Hiina pelmeenid siu mai

Mõnusa sealihatäidisega aurutatud lahtised pelmeenid/väikesed pirukad, populaarne dim sum.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g seahakkliha

peotäis paljast kõrvtarrikut (black fungus) või 4 kuivatatud šiitake seent

8 hakitud vesikastanit

4 sl hakitud talisibulat

2 tl riivitud ingverijuurt

1 sl maisitärklist

1 sl sojakastet

1 sl Hiina riisiveini või kuiva šerrit

1.5 tl seesamiõli

1 munavalge

1 tl suhkrut

0.25 tl soola

0.25 tl musta pipart

Lisaks:

30 wonton-tainalehte

1 väike porgand

Serveerimiseks:

sojakastet

Valmistamine

Tõsta tainalehed sügavkülmast välja sulama. Kui Sul on kandilised tainalehed, siis võiks servad kääridega ümaramaks lõigata.

Valmista esmalt täidis. Pane kuivatatud seened väikesesse kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase 20-30 minutit paisuda. Siis nõruta ja lõika vajadusel väiksemateks ribadeks.
Sega kausis kõik täidise ained hoolega ühtlaseks. Võimaluse korral pane 30 minutiks külmkappi maitsestuma.

Võta üks tainaleht, niisuta servad sõrme abil veega. Tõsta keskele supilusikatäis täidist, siis voldi tainas kausikujuliselt ümber täidise. (siin on hea videoõpetus selle kohta). Mina kasutasin bambusaurutit. Aseta restile parajaks lõigatud küpsetuspaberitükk, selle peale valmisvolditud pelmeenid nii, et need üksteise vastu ei läheks (siis võivad nad aurutades kokku kleepuda).

Haki või riivi porgand, aseta igale pelmeenile veidi porgandit.

Auruta tugevasti keeva vee kohal umbes 10-12 minutit, kuni täidis on küpsenud ja pelmeen valmis.

Serveeri sojakastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Sügavkülmutatud wontoni-lehti on müügil olnud nt Tallinnas Piprapoes (küsi müüjalt)
  • Riisivein on Hiinas populaarne söögitegemise- ja joogivein. Parimaks peetakse Shaoxingi riisiveini Zhejiangi provintsist. Säilita kinnises pudelis toatemperatuuril. Asendamiseks sobib kuiv šerri ja EI sobi jaapani riisivein e. sake või tavaline viinamarjavein.

Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Martiina ja Pille.

LISA KOMMENTAAR