Kausikoogid ja kausitordid ehk trifle'd

Uduvihm
Postitusi: 61
Kokaõpilane
2011-11-24 20:49:58
See küll pole otseselt kausitort, vaid ämbritort aga idee poolest peaks sobima? No mina küpsetasin selle tordi sisse kätevärinaga oma esimese biskviidipõhja, nii et küpsetamata ma ei pääsenud. Aga muidu oli tore mätserdamine ja sünnipäevalapsele selline kink sümpatiseeris.

Noore perenaise katsetused

Silja
Postitusi: 324
Abikokk
2011-11-25 10:51:55
Netcat:
Pille:
ErleS:
Väga uhked :) Nüüd tuleb siis mõelda, kust läbipaistva kausi saab :) Ei olegi varem kausikooke eriti teinud, ilmselt just seetõttu, et sobivat kaussi ei ole, mis kutsuks enda sisse kooki tegema.
Just. Mul on õnneks kaks klaaskaussi, kuhu ma kihilisi salateid ja magustoite teen. Aga nii tahaks endalegi mõnda jalaga kaussi, kasvõi sellist: http://ecx.images-amazon.com/images/I/417-OOhiUiL._SL500_AA300_.jpg Crystal Clear Portico Trifle bowl T
Aga... see ei paista ju eriti läbi, nende nikerdiste tõttu? Ma just masendasin, et ongi kodus üks eriti ülbe kristallkauss täiesti kasutamata aastaid seisnud ja kuigi teemat lugedes tuli kohe mõte, et see pääseb nüüd pildile, siis näidispilte vaadates tuleb välja, et trifle õigeks esitlemiseks on ju vaja õhukeste sirgete seintega kaussi, mitte paksust ja graveeringutega kristallist...
Tallinna ja Tartu Kaubamajas on selline vahva klaasi-kaubamärk nagu Leonardo - neil on väga ilusaid lihtsaid klaaskausse. Nüüd on põhjust osta kui kooki teha tahan-- just päev enne rääkisin abikaasale et tahaks sellist kaussi, et kasukat teha :P

Lavendlimesi.blogspot.com

Britt
Postitusi: 24
Kokaõpilane
2011-11-26 01:14:25
Jess, mul on kapis materjali kilodega! ;)
Kas see teema veab ikka jõuludeni välja?
Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2011-11-29 09:05:27

Selline kook sai tehtud.
Kõigile väga maitses. Keeks(poest), vaarikad, vahukoor segatud ricotta pastaga ja beseetükikesed (poest). Võtsin sellest Grand raspberry trifle- list šnitti ja keeks sai ka immutatud. Samas järgmine kord teen keeksi ise ja ei immutaks. Aga jah, ma arvan, et tänu sellele kooskokkamisele saab meie lauale kausikook teinekordki. See siin nimelt mu esimene kausikook:)
Ilu tegemine tahab ka veel harjutamist;)

Ahjaa.. kausi läksin ostsin Saue kaubakeskusest 3 € eest (viimane vai siis ainuke oli), see on Keila Rõõmu kaubamaja filjaal ja seal müüaks selliseid kohaliku toidupoe jaoks minu arvates kummalisi asju.
Tavaliselt ma seal poes eriti ei käi, toit on kallis ja valik pole ka minu maitse. Niiet võibolla Rõõmu kaubamajas on sarnaste kausside valik suurem.(kui keegi peaks otsima midagi sellist)

Ilse köögis

Eksitus
Postitusi: 81
Kokaõpilane
2011-11-29 10:48:37

Tegin kausikooki speculoosi küpsiste ja vaarika toormoosiga

Kaussi läksid purustatud speculoosi küpsised, toormoos vaarikast ja vahukoor. Hästi lihtne ja väga maitsev. Ja kuna meie pere on pisike, siis tegime kaks väiksemat kausikest, mis õnneks oli ka lubatud :)

http://kulinaarsedeksitused.blogspot.com/

Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2011-11-29 11:57:08

Tegin kord Banoffe kooki vms, ja ei tulnud väga ilus, kuigi oli väga maitsev. Nüüd siis proovisin samad asjad kaussi panna ja tuligi suurepärane :)

Kasutasin poest leitud biskviiti ja immutamiseks apelsini-granadilli mahla, ülekeedetud kondenspiima, vahukoort, banaane ja peale pisut šokolaadi. Ega ei saagi olla ju muud kui väga maitsev :)

Cousinella
Postitusi: 91
Kokaõpilane
2011-11-30 14:13:47

Väga lahe teema! Polnud enne kausikookidest midagi kuulnudki (kuigi Nigella Ekspressi raamatust üks kausikoogi retsept on meelde jäänud, aga arvasin, et see ta omalooming) Lisaks meeldib mulle marjade ja vahukoore ja muude kreemide kooslus.

Jõhvika-põldmarja kausikook Savoiard'i küpsistega, kus kasutasin ricotta kohupiimakreemi ja peale panin valget šokolaadi ja röstitud mandlilaaste.

Granaatõuna kausikook vahukoore ja keedukreemi seguga ja jälle peal valge šokolaad.

Ja kodumaakonna kaks Maximat on ka läbi uuritud kausside osas. Ei olnud, nii et kasutasin tavalist salatikaussi!

http://cousinella.blogspot.com/

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-11-30 15:49:30

Soomlaste Kodin Kuvalehti soovitab: Jäätelö-kinuskitrifle

Muide, soomlastel on oma kausikook-trifle täitsa olemas - pappilan hätävara (valik Google fotosid) - kihiti laotud keeksi- või koogitükid, pohlad ja vahukoor :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tullia
Postitusi: 1392
Abikokk
2011-12-01 11:25:23

Esimese advendi ajal tegin šokolaadikeeksist, jõhvikaželeest, ricottast ja vahukoorest väikse kausikoogi.
Kindlasti ei jää see viimaseks.

Tullia jutukesed

Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2011-12-01 14:10:49
Mul kauss olemas, aga ei ahvatle mind need kausikoogid kohe üldse mitte :(
Aega veel on, võibolla leian midagi, mis kõnetaks mind.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>