Pille Nami-Nami peakokk 2013-11-06 11:48:20 |
Kes pole veel käinud, aga tahaks minna, siis homseks ehk neljapäevaks saab hetkel veel väga paljudes kohtades lõunat süüa ning päris mitmes kohas õhtusööki süüa, sh täitsa asjalikke kohti. Kiirustage! | |
KöögiKata Kokaõpilane 2013-11-06 17:29:31 |
Minulgi on valitud kohtades nüüd käidud ja elamusterohke nädal selja taga. Kõige rohkem ootasin Neh-i lõunat, ehk Sunday brunchi-i. Kuid kui päris aus olla, siis tibake pettusin. Eelroaks pakuti suitsuräime, kartuli tambil koos 62kraadi juures 100min keedetud munaga + värske kurgi viilakas. See kõik serveeriti klaaspurgist, kust oli päris keeruline seda süüa. Ning lauale toodud rukkileiva ja speltasaia juurde toodi kausike õli+vaarikaäädikat, mis kohe mitte üks teps selle eelroaga ei sobinud (muidu oli tegemist väga super asjaga). Kui juba nii eestimaine, siis ikka taluvõi ka rukkileiva juurde! Pearoaks oli kanapoeg kruubi-kartuli pudru ja röstitud juurviljadega punaveinikastmega. See oli hea ja maitsev. Teenindus oli väga meeldiv, kõiki käike tutvustati ja me ei tundnud ennast kuidagi kehvemalt kohelduna kuna tasusime vähem. Aga selle kohaga jäi tunne, et selline pakkumine suudab ilmselt vaimustada välismaalasi, minu jaoks peene restorani kohta liiga lihtne. Ning veiniklaasi hind 9euri, 33cl õlu 6euri on minu jaoks ilmselt seni Eestis makstutest kalleimad! Aga Nehi soovitan siiski kõigil minna, mõnus vana majake ja ikkagi Eesti tipprestoran! Järgmine restoran oli juba õhtusöögiks broneeritud - Ribe. Nende teenindaja sai sel aastal võidu, ning tõesti teeninduse peale seal kohas on panustatud. Kõik kolm käiku olid samuti suurepärased. Ainuke väike aga, mis võis olla ka tingitud TRW-st oli see, et all saalis istudes oli vägagi teise laudkonnaga küünarnuki tunne. Usun, et tavaliselt restoran nii täis ei ole, ning õhtu on privaatsem. Super - soovitan soojalt! Kolmas ja suht mõttetu külastus oli Cha Dao. Kuigi teenindaja oli püüdlik ja tore vene tüdruk, ei osanud ta vastata ühelegi küsimusele ning samuti ei tutvustanud ta lauda toodud sööke. Nad reklaamivad end kui Hinna teemaja - tee soovitused olid ikka õige kasinad ning lõpuks kui valisime välja tundmatu nimega tee, oli teenindaja ainuke tutvustus selle kohta, et see maitseb nagu sirel?! Samuti ootasime hiina restoranist maitseid - pelmeenid olid minu jaoks täiesti maitsetud, nii nagu ka riis pearoa kõrvale ning pearoa kala oli lausa ehmatav. Olin kodulehelt ka vaadanud pakutava pearoa pilti, ning kui see mis lauda toodi, pidi olema kala kastmes, siis ma küsiks - kus on kaste? Ning kui tutvustus on terve kala -siis miks ta on lauda jõudes siiski hakitud (kahju et ma ei oska siia fotot lisada - ag lisasin selle ka päringuga TRW FB lehele) Kalatükid olid kõrneteks praetud ning kastet oli ehk 1 spl täis kala kuhja all. Lisaks oli praad ilma igasuguse salatita - vabandust, üks tükk toorest porgandit ja leht elupuust siiski olid. Ma küsisin rohelise oksa kohta, kas see kõlbab süüa, sain vastuseks, et see on nende jõulumeeleolu ning ära see ei peaks mind mürgitama :) Magustoit, mille kohta me samuti küsisime, kuidas tehakse ja mida õieti see piimapallike sisaldab, saime vastuseks, et teenindajale meenutab see pontsikut. Ma ei tea kus tehakse pontsikuid piimast? Ma miskipärast usun, et nende menüüs on väärt kraami aga miks TRW ajal otsustati pakkuda selliseid asju jääb arusaaamtuks. Sinna ma tagasi kindlasti ei lähe! | |
Vike Abikokk 2013-11-11 01:31:59 |
Meie käisime TRW raames 2 lõunal ja 4 õhtusöögil. Lõuna 1: Leib. Olime terve perega ning jäime lõunasöögiga rahule. Kahjuks ei õnnestunud rahulikult nautida, sest jah... olime terve perega ning väiksemad pereliikmed ei lasknud meil sel päeval rahulikult hingatagi, rääkimata söögi nautimisest. Lõuna 2: Sfäär. Sattusime sinna keset töönädalat ning tavalõunate serveerimine oli täies hoos. Tänu sellele jäi teenindus küll kehvale tasemele. Tallekotlett oli OK, kuid seda külmutatud juustukooki küll teine kord enam ei sööks. Ma arvan, et sinna me rohkem ei satu sööma. Õhtusöök 1: Cru. Eelroog väga hea (grillitud kitsejuust). Põhiroog (põldpüü ja pastinaak) oli minu jaoks veidi soolane. Väga positiivne oli see, et õhtusöögi menüüle olid juurde lisatud ka veinisoovitused. Teenindus sõbralik. Kindlasti läheme sinna teinekordki kahekesi. Õhtusöök 2: Ö. Eelroog (maapirnisupp põdralihaga) rabas mu täiesti jalust. See põdraliha seal supi juures oli lihtsalt nii sobiv ja täpselt see täpp i peale. Teenindaja uuris ka mu jaoks välja, kuidas seda liha sinna töödeldi. Nii et varsti hakkan ka ise katsetama. Pearoog oli väga hea (hirv koos igasugu asjadega :)), kuid mitte nii jalust rabav. Magustoit oli veidi liiast (Tumeda šokolaadi mousse, mustsõstrasorbee, pralinee, kookosevaht), midagi jäi sellest nagu "üle" - maitseid kuidagi palju. Ö miinuseks on see, et klaasiga veine on neil valikus vähe ning mingit veinisoovitust õhtusöögi juurde polnud. Õhtusöök 3: Ribe. Kõige "sahmerdavama" (heas mõttes) teenindusega koht meie listist. Võib olla see ainult tundus nii, sest kui sa näed teenindajaid sosistamas oma mikrofonidesse ja ringi käimas saatjad vöö küljes, siis võib olla lihtsalt mulje see, mis toimis. Eelroog (järjekordne kitsejuust, peet, mesi jne) - liiga suur ja magus. Hakkas pigem sinna magustoidu kanti jääma. Pearoog part viis see eest keele alla - parim part, mida me saanud oleme. Ja magustoit - meie käidud restodest parim. Šokolaadi-fondant, šokolaadi-mousse, šokolaadi-malto, musta ploomi ja Vana Tallinna jäätis - väga šokolaadine, aga kuskilt otsast polnud miskit "liiga". Joogivalik klaasiga oli Ribes hea ja tundub, et see pole seotud ainult TRWga. Istumine oli veits ebamugav, nii et teinekord mõtleme, kas tahame nii ligi teistega istuda. Õhtusöök 4: Neikid. Kõige ühtlasem tase kogu menüü osas. Eelroog BBQ part - mõnus ja värske. Pearoog hirve antrekoot kartulitambi, suitsujuustu vahuga jne- viis keele alla. Magustoit - mündi creme brulee - veidi liiga suur, kuid väga maitsev (nii et pistsime selle hoolimata täis kõhust tervenisti kinni). Menüü kõrvale oli ka kena joogisoovitus olemas, kuid tundub, et väljaspool trw-d on klaasiga veini valik veidi väiksem. Teenindus oli meeldiv, veid aeglane. Häiris veidi atmosfäär - istusime tühjas tagaruumis, ees oli mingi suurem vali seltskond. Igatahes lõunaks me läheme sinna kindlasti uuesti, kuid vast mitte romantiliseks õhtusöögiks. | |
KöögiKata Kokaõpilane 2013-11-11 14:10:58 |
Vike:
Täpselt sama mälestus - eelroog oli liiga magus, ning tegemist ei olnud ainult meekastme osaga, valge tärklise kaunistus maitses kangesti nagu tuhksuhkur ning kreekapähkli mõrudust ei tundnud üldse. Õhtusöök 3: Ribe. Kõige "sahmerdavama" (heas mõttes) teenindusega koht meie listist. Võib olla see ainult tundus nii, sest kui sa näed teenindajaid sosistamas oma mikrofonidesse ja ringi käimas saatjad vöö küljes, siis võib olla lihtsalt mulje see, mis toimis. Eelroog (järjekordne kitsejuust, peet, mesi jne) - liiga suur ja magus. Hakkas pigem sinna magustoidu kanti jääma. Pearoog part viis see eest keele alla - parim part, mida me saanud oleme. Ja magustoit - meie käidud restodest parim. Šokolaadi-fondant, šokolaadi-mousse, šokolaadi-malto, musta ploomi ja Vana Tallinna jäätis - väga šokolaadine, aga kuskilt otsast polnud miskit "liiga". Joogivalik klaasiga oli Ribes hea ja tundub, et see pole seotud ainult TRWga. Istumine oli veits ebamugav, nii et teinekord mõtleme, kas tahame nii ligi teistega istuda. |
|
Netcat Abikokk 2013-11-11 18:56:44 |
Panen siis kah oma kogemused kirja. Kogu see registreerimise kammajjaa lõppes nii, et läbi suure vaeva sain kirja ühe lõuna ja ühe õhtusöögi, mis olid mul esimesena valikus ja rohkem enam ei üritanudki, nii üle viskas.
Lõuna oli Boccas. Bocca on üks vähestest kohtadest, kus ma kaua olen tahtnud käia, aga kunagi pole sattunud. Peamiselt kuna minu peamine restoraniseltskond ei salli eriti itaalia kööki.
Miljöö üllatas positiivselt, oli palju hubasem kui ootasin. Samuti suured plusspunktid korraliku garderoobi eest. Huvitav, miks nii paljudes kallistes restoranides eeldatakse, et inimestele meeldib süüa omaenda mantli krael istudes? Arvestades aga, et tegu oli lõunaga, siis läks selle kättesaamisega ootamatult kaua aega. Ühtekokku kulus meil saabumisest kuni arve saamiseni praktiliselt poolteist tundi. Kusjuures seni, kuni me pool tundi põhirooga ootasime, ei raatsitud isegi leiba lauda tuua.
"Sidruni ja kaneeliga maitsestatud ricotta-ravioolid värsketest tomatitest valmistatud kastmes" olid head, kuid siiski pettumus. Ma nimelt ootasin, et on tunda sidruni ja kaneeli maitset, mis oleks olnud omapärane kogemus. Seda polnud. Olid lihtsalt täitsa tavapärase maitsega ricotta-ravioolid tomatikastmes.
šokolaadisuflee oli ka täiesti mitteüllatav. šokolaad sellisel kujul maitseb mulle alati, aga see ei ületanud millegagi teisi sarnaseid magustoite, mida varem proovitud on. Kaunistuseks olnud maasikad tundusid väga ebahooajalised ega suutnud šokolaadile kontrasti pakkuda.
Õhtusöök oli Ribes. Ribe on teine koht, mis on aastaid mu "soovilistis" olnud, aga kui aeg tuleb restorani valimiseks, siis otsustan alati millegi muu kasuks, peamiseks faktoriks ilmselt hind.
Ribe menüü on siin juba lahti kirjutatud ja mul jääb vaid omapoolsed märkused teha.
Eelroa liigne magusus ei torganud mulle kohe silma, tähendab, ei mina ega kaaslane ei kurtnud selle üle, aga nüüd tagantjärele mõeldes, võis seda ju natuke palju olla küll. Minu tärklis küll ei olnud magus. Ma lihtsalt ei saanud aru, miks see seal on. Basiilikugeelil oleks võinud tugevam maitse olla. Aga serveering oli ju ilus ja peedi/kitsejuustu kombinatsioon läheb mulle alati hästi peale.
Part oli väga hea, olen sellega igati nõus. Kas just nüüd kõige parem, mis kunagi saadud, aga viimastel aastatel proovitutest kindlasti. Samas kahjuks mustad läätsed olid liiga soolased, lausa häirivalt. Mulle läätsed meeldivad ja oleks neid meelsasti nautinud pardi kõrvale, aga ülesoolatus tegi nende söömisest pigem kohustuse kui naudingu.
Mis magustoitu puutub, siis minu arust 4x šokolaad oli ikka küll liiga. Ja ma olen suur šokolaadifänn! Võimalik muidugi, et asjale aitas kaasa, et olin samal päeval Boccas juba ühe šokolaadimagustoidu saanud ja ka see, et tegu oli sellise šokolaadiportsu nautimiseks liiga hilise õhtutunniga. Vähemalt oleks võinud portsjon poole väiksem olla. Enim meeldis šokolaadi-mousse. Fondant oli jällegi, täpselt nagu nad kõik on, fondant pole kunagi halb, aga mulle meeldiks selle kõrvale kontrastiks midagi mahedamat. Igatahes asi lõppes niisuguse üledoosiga, et ma veel mitu päeva takkajärele ei võtnud kodus šokolaadi suu sissegi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-11-01 18:58:16 |
Täna algas järjekordne Tallinn Restaurant Week. Broneerimissüsteem on SIIN ja tegelikult ühtteist peaks veel saadaval olema :) Sellel aastal pakub esmaklassilisi maitseid eksklusiivse hinnaga 44 restorani. | |
Vike Abikokk 2014-11-05 00:33:45 |
TRW 2014 tehtud 4 sööki 7st 1. Leib, lõuna. Pannil praetud kanafilee röstitud kõrvitsa ja salvei-kartulitambiga Magustoiduks brüleekreem musta leivaga. Võrreldes eelmise aastaga oli pearoog kindlasti mahedam, kuid väga heal tasemel. Tegemist oli ka väga lastesõbraliku söögiga, meie mõlemad pistsid rõõmuga. Teenindus hea ja sõbralik. 2. Umami, lõuna. Vutt purustatud maapirni, sooja pak choi-seenesalati ja koorese trühvlikastmega, magustoit juustukook küpsetatud toorjuustukook vaarikakastmega. Pearoog maitses mulle väga, abikaasa leidis, et maapirn oli veidi liiga sidrunine, aga siiski väga maitsev. Lastele meeldis ka väga vutijalgu närida :). Magustoit oli küll hea, aga mitte midagi, mida ma teinekord ise telliks. 3. Fuente, lõuna. Kanamaksa Foie Gras patee sibula- mustsõstra moos ja Brioche. Kohafilee tatranuudlite, tamarini kastme ja langustiiniga. Kuna töötan Ülemistes, siis seekord sai ka töökoha ligi üks lõuna planeeritud. Eelroog oli paljulubav, kuna olen maksaarmastaja, siis mulle istus väga. Ka pearoog oli maitsev, kuid üks ebameeldiv asi oli see, et langustiini katki tegemiseks ei olnud muid riistu kui nuga, kahvel ja oma sõrmed. Kuna tegemist ei ole krevetiga, siis oli seda ebamugav teha. Atmosfäär oli mõnus, ei osanud oodatagi. 4. Cru, õhtusöök. Puravik ja krõbe juurseller, munakollane ja trühvel. Vasikas - vasika parimad palad Are farmist, sarvedest sabani. Krõbedad sõõrikud kitsekohupiim ja metsmaasikapüree. Eelroog võttis jalust nõrgaks. Ausalt. Tõsiselt. Päriselt. Pearoog oli ka väga hea, kuid sellist wow effekti ei tekitanud, aga peale eelrooga oli see ka keeruline. Magustoidu osas - ma ei ole päris kindel, miks sõõrikutele oli peale raputatud fenkoli? Lõhnas küll kui nina juurde panna, aga maitse osas ma ei suutnud mingit erinevust tuvastada. Aga kokkuvõttes väga hea! 3 päeva veel ja 3 kohta veel käia.... | |
KöögiKata Kokaõpilane 2014-11-05 14:12:02 |
Mina tõusin samuti enne kuut ning kui müük avanes oli samuti palju broneeringuid tehtud, kuid samas valida oli piisavalt. Valisin restoran Kuninga õhtusöögi ning sõpradega lõunaks Cru. Lõuna Cru-s oli tore, endisest hotelli spa osast on tehtud samuti restoran ja kuigi see oli sügaval keldris oli seal hubane ja ilus. Teenindus oli väga püüdlik, kuid kas on normaalne et restoraninädala esimesel päeval on otsas nii viinamarjamahl kui ka õunamahl? Lisaks soovitas teenindaja lahkelt grillitud tallesüdame kõrvale veini ning tuli tagasi hoopis mingi muu veiniga, sest soovitatud vein oli ka otsas? Kuigi söök oli hea ja ilus, ning asendatud mahl ja vein samuti ok, ning teenindus sujuv, on Cru-ga mingi aga miks see koht lemmikuks ei saanud ka kolmandal külastusel :) Kuninga restorani kohta olin kuulnud, kui tõelisest kuninglikust kohast. Õhtusöögi menüü oli paljulubav, austrid, värskelt püütud homaar ning creme-brulee. Restoranis sisse astudes ei tervitanud meid keegi sugugi ootavalt, kuid kõik oli viisakas ja sujuv. Joogikaardilt sobiv vein ja vesi tellitud jäime põnevusega ootama esimest käiku. Serveeriti ka mõlemale üks viil leiba ja saia, neid küll ei tutvustatud, kuid tundusid, et tulevad restorani köögist ja olid maitsvad. Austrid serveeriti suurel jääga alusel, ning need olid tõesti imelised! Sibulavingrett sobis sinna kõrvale väga hästi! Restoraninädala tutvustuses oli kirjas, et homaari saab akvaariumist ise valida, ning tegin ka restorani kodulehel väikest eeltööd (emane homaar pidi maitsvam olema:)) kuid minu suureks pettumuseks, meie seda valida ei saanud :( Homaar oli sellegipoolest väga hea, ning sinna juurde serveeritud salat, teelusikatäis kalamarja ja küüslaugu saiad oli väga hea maitseelamus! Homaari söömiseks toodi lauda tangid ning ork, ning ausalt öeldes sõrgade avamisega oli tükk tegemist, ning ilmselt nõuab kogemust. Magustoit oli klassikaline creme-brulee, mis oli veidike liiga rammus, ning hing oleks soovinud sinna rohkem marju kui poolik maasikas. Kahjuks ei saa mainimata jätta ka teeninduse apsakaid, näiteks enne kui me olime homaari söömisega lõpetanud, koristas teenindaja ära laualt märjad salvrätikud, lubades kohe uued tuua, kuid unustas, mis tähendas seda et lõpetades siirdusime mõlemad toaletti käsi pesema. Ning mis jättis kõige halvema tunde oli see, et magustoidu kõrvale isegi ei küsitud, kas soovime kohvi/teed või muud jooki selle kõrvale. Alustasime oma õhtusööki kell kaheksa ning tundus, et olime viimased, kes sel õhtul restorani tulid. Kugi restoran on avatud 23ni algas kuskil kella 21st köögis suuremat sorti kolin ja koristus. Nimelt on restorani köök täiesti avatud ning asub kahe söögisaali vahel. Nõudepesu aga asus tagumise ruumi, kus ka meie istusime, kõrval, ning sellel oli pöördhingedega uks, kuhu pääsemiseks teenindajad uksele jalaga tõuke andis. Teenindajad voorisid meist mööda iga natukese aja tagant, ning kuna pidevalt olid neil käes nõud, ei saanud ka nende tähelepanu meie tühjad klaasid ning korduvalt tuli oodata nõudepesu ruumi ukse avamist, et püüda teenindaja tähelepanu otsa lõppenud veele ja veinile. See tõesti ei sobinud sinna restorani! Kuigi kokale ei ole midagi ette heita, rikkus teenindus selle koha hea nime. | |
Fre Abikokk 2014-11-05 22:58:49 |
Ma ikka imestan et inimesed seekord üldse mingeid kohti said, mul mõned tuttavad panid lausa laupäeva varahommikuks kella helisema aga jäid ikka pika ninaga. #viinamarjadonhapud | |
Vike Abikokk 2014-11-07 01:33:54 |
Fre:
No ma ka tõusin 5.55. Ega see muidu polekski nii tüütu olnud, kui lapsed poleks just see ainuke päev kaua maganud. Muidu on pool seitse või seitse esimene üleval. Ja siis kui mina see laupäev pidin nii kui nii üles end ajama, magasid nad poole üheksani.... Ma ikka imestan et inimesed seekord üldse mingeid kohti said, mul mõned tuttavad panid lausa laupäeva varahommikuks kella helisema aga jäid ikka pika ninaga. #viinamarjadonhapud |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |